Як працюють створені у Запоріжжі територіальні інформаційні центри

10.04.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв нагадав:

- Запоріжці!

Хочу нагадати вам про те, що під час війни у місті працюють територіальні інформаційні центри (скорочено ТІЦи). Ми створили їх на базі запорізьких закладів освіти. Чим саме вони корисні? Пояснюю: якщо у Запоріжжі виникне надзвичайна ситуація, або якщо не працюватиме мобільний чи інтернет-зв’язок, то ви можете звернутися до найближчої до вас школи, і там вам нададуть усю необхідну вам інформацію.

Територіальні інформаційні центри працюють щодня з одинадцятої ранку до четвертої години дня без вихідних. До центрів вже почали звертатися мешканці різних районів міста, яких цікавлять відповіді на актуальні для воєнного часу питання. Інформаційними послугами та допомогою психологів з територіальних центрів вже скористалися вимушені переселенці з Маріуполю та з окупованих міст Запорізької області. Оскільки в закладах освіти є ще й волонтерські центри, то до ТІЦів постійно звертаються небайдужі люди, які прагнуть надати гуманітарну допомогу тим, хто її потребує. Окрім того, батьки запорізьких учнів отримують в центрах інформацію про те, як будуть враховуватись результати навчання їхніх дітей, що зараз продовжують отримувати загальну середню освіту за кордоном чи в інших містах України.

Окремо хочу підкреслити, що відновлений освітній процес, який зараз проходить у дистанційній формі, ніяк не впливає на діяльність Територіальних інформаційних центрів. Наші спеціалісти змогли правильно скоординувати і розклад навчальних занять, і нелегку роботу вчителів у ТІЦах.

Також зазначу, що окрім ТІЦів, ми створили у закладах освіти групи швидкого реагування. До їх складу входять представники адміністрації, практичний психолог, педагогічні та технічні працівники. Усі вони працюють цілодобово та за окремим графіком.

Хочу висловити величезну повагу нашим освітянам, які в умовах війни навчають наших дітей, і які, окрім виконання своїх прямих професійних обов’язків, долучаються ще й до волонтерської діяльності. Дякую вам за той величезний обсяг роботи, який ви зараз виконуєте. Сьогодні майбутнє нашої країни залежить саме від нашої спільної згуртованості. І ви про це знаєте. І для цього працюєте.

Разом переможемо!

Слава нашій величній нації!