Про ситуацію у Запоріжжі та області

03.05.2022 12:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Наше місто продовжує зустрічати евакуйованих. Учора по відкритим гуманітарним коридорам на приватних автомобілях до Запоріжжя змогли дістатися більше шестиста людей з Херсонської області, Полог, Токмаку, Енергодара, Бердянська, Маріуполя, Волновахи. Також доїхали до нас і маріупольці, які до цього були у Бердянську. Декому з них довелося по три-чотири доби ночувати в районі Токмака, тому що їх не випускали рашисти. Та, на щастя, усі ці люди вже в нашому місті і вже отримують необхідну їм допомогу. І ми, як і завжди, цілодобово готові зустрічати кожного, хто рятує своє життя від цієї нищівної війни.

Тепер про те, що відбувається на фронті у Запорізькій області. Серйозні бої точаться по всій лінії зіткнення. У районі Токмака окупанти розгорнули підрозділ ствольної артилерії та здійснювали масовані артилерійські обстріли по позиціям наших військ у районі Оріхова. Окрім того, рашисти проводять перегрупування військ, посилюють свої артилерійські підрозділи та підрозділи протиповітряної оборони. На тимчасово зайнятих територіях області вони розгорнули склад паливно-мастильних матеріалів та пункт ремонту пошкодженої техніки. У свою чергу українські захисники ведуть героїчну боротьбу, професійно б’ють ворога та продовжують збирати врожай ворожого заліза. Лише протягом минулої доби наші воїни знищили 39 одиниць особового складу ворога. Ще 48 окупантів було поранено. Окрім того, ліквідовано одну систему «Град», 4 танки, 7 бойових броньованих машин, 1 безпілотник «Орлан», 2 артилерійські установки, 1 гармату, 4 міномети та 5 одиниць автомобільної техніки.

А ще нашим героїчним воїнам дуже допомагають мешканці окупованих міст, серед яких активно розвивається рух опору. Усі працюють для визволення нашої землі – і військові, і партизани, і мирні жителі у тилу.

Ми у себе вдома і ми виженемо звідси непрошених гостей!

Усе буде Україна!