У Запоріжжі розповіли про особливості завершення освітнього процесу

20.05.2022 17:35

Кінець навчального року — складний та особливий період як для школярів, так і для педагогів закладів освіти, особливо, в умовах війни. На окупованих територіях Запорізької області освітній процес завершили передчасно, 2 травня. На всіх інших територіях школярі ще опановують знання. Щоправда, дистанційно.

Вчителі однієї з гімназій діляться: від початку війни учні стали більш пасивними до навчання, адже цьогоріч їм випало вкрай складне випробування - здобувати освіту в умовах війни.

Особлива увага зараз прикута до випускників, аби ті закінчили школу на відмінно. Так, наприкінці навчально року вчителі шкіл оцінюватимуть випускників за звичною процедурою. У свідоцтві про закінчення середньої школи будуть враховані усі оцінки, отримані учнями протягом року. Крім того, документ про закінчення школи усім віддадуть вчасно.

- Для них вже замовлені документи про закінчення середньої школи. Учні ж продовжують здавати якісь роботи дистанційно, тобто процес оцінювання триває. Будемо говорити так, якщо дитина у нас провчилася 11 років і якщо з якихось причин котрусь із тем вона здати не може, то це не впливає на її оцінку. Усі отримають документи і зможуть далі навчатися, - розповіла директорка Запорізької гімназії № 31 Тетяна Трапезіна.

Цьогоріч навчальний рік для школярів завершиться на початку червня.

- Близько 68 тисяч учнів шкіл Запоріжжя завершать навчальний рік 3 червня, а позашкілля - 31 травня. Всі діти – учні 9 і 10 класів - отримають документи державного зразка, вони вже замовлені. Треба розуміти, що з безпекових вимог випускні будуть проводитися онлайн. Тому, просимо батьків поставитися з розумінням до цього, - зазначила директорка Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк.

У деяких освітніх закладах міста педагоги хочуть влаштувати випускникам свято останнього дзвоника дистанційно, аби ті поставили крапку у шкільному житті. Після отримання свідоцтва та останнього дзвоника цьогоріч у випускників літніх канікул майже не буде. Адже війна внесла свої корективи і до вступної кампанії. Крім того, багато випускників ще визначаються ,чи варто їм складати іспит та вступати до вищого навчального закладу.