У Запоріжжі відкриється виставка, присвячена війні

02.06.2022 15:00

6 червня о 15:00 відбудеться відкриття виставки просто неба авторства Олексія Сая «Плакат військового часу».

Олексій Сай — український митець-концептуаліст, автор мультимедійних проєктів. Працює в жанрах експериментального живопису, графічного дизайну, створює відео та інсталяції.

До виставки «Плакат військового часу» увійдуть роботи митця, які експонувалися на антивоєнних мітингах в Лондоні, Берліні, Варшаві, Амстердамі, Парижі, Нью-Йорку, Вашингтоні, Мілані та інших містах світу. Мета автора — розповісти всім правду про злочини рф та чинити спротив російській пропагандистській машині.

За словами директора департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерини Сімонової, Запоріжжя потроху повертається до мистецького життя. Це вже друга виставка у місті після 24 лютого, яка присвячена темі війни. Такі автентичні виставки не тільки популяризують українських артистів, а й підвищують бойовий дух та відчуття патріотизму серед місцевих мешканців.

Представники культурної мистецької спільноти продовжують працювати на культурному фронті, рефлексують на криваві події сьогодення, намагаються показати світу правду про злочин та геноцид українців у 21 столітті.

Роботи розміщуватимуться на фасаді Туристичного інформаційного центру (просп. Соборний, 151). Деякі з витворів митця можна буде побачити по місту на рекламних кубах.

Триватиме експозиція до 19 червня.