Запорізька лікарня отримала автомобіль "швидкої" від французьких партнерів

11.06.2022 12:30

Автомобіль швидкої допомоги та медичні препарати - все це отримала 6-та міська лікарня від європейських партнерів. Як зазначили самі медики, “швидка” оснащена надсучасним обладнанням.

Автомобіль передали 6-й міській лікарні. Медики зазначили, сучасна “швидка” — цінний для них подарунок, адже оснащена унікальним обладнанням. Автомобіль має два відділення кондиціонування, холодильну камеру для медикаментів, які потребують охолодження, устаткування для реанімаційних дій та медпрепарати.

- Обладнання, яке відповідає реанімобілю. Там є апарат вентиляції легенів. Монітори для забезпечення інфузії під час транспортування, тобто там обладнання те що треба, - розповіла директорка КНП “Міська лікарня №6” Ірина Віцина.

Вартість однієї машини - 78 тисяч євро. Така “швидка” є першою та поки єдиною у цій лікарні. Раніше перевезення та транспортування пацієнтів було проблематичним. Лікарня не мала на своєму балансі жодного такого авто. З допомогою нового реанімобіля медики зможуть швидко і якісно надавати допомогу.

- Хочу подякувати також "Медичному Комітету Закарпаття", який співпрацює саме з містом Запоріжжя і завдяки співпраці з французами, з нашими колегами ми сьогодні отримали цю нову машину швидкої допомоги. Вона дуже функціональна і допоможе цій лікарні, щоб надавати якісну медичну допомогу і нашим містянам, і переселенцям, в тому числі військовим, які боронять нашу землю заради перемоги, - зазначив в. о. міського голови, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.