У Запоріжжі відкрилася нова антивоєнна виставка

05.07.2022 17:45

Мистецтво проти війни. У Запоріжжі відкрили чергову виставку просто неба із серії «Плакати військового часу». Цього разу містяни мають змогу познайомитися із творчістю Микити Шилімова із Харкова.

У своїх творах автор іронізує над ворожими пропагандистськими мемами та створює, власне, патріотичне бачення. Хоча всі ці роботи з’явилися ще 2015 року та були презентовані на українських і міжнародних антивоєнних виставках, але не втратили актуальності і донині.

Автор робіт - Микита Шилімов, народився в Черкасах, навчався графічному дизайну в Харкові, постійний учасник Міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY. Ключові теми, які він висвітлює, — соціальні, культурні й політичні процеси України та світу. З 2014 року веде активну творчу діяльність, у якій через призму мистецтва показує окупацію Криму та збройну агресію росії проти України.

- Це донесення правди, донесення інформації про військові злочини, які росія вчиняє на території України ще з 2014 року. Це окупація Криму і частини Донбасу, тепер агресивні плани на всю територію України. Тобто це основний посил - показати, що росія є країною терористом, країною, яка несе в собі тільки зло, і що Україна обов’язково переможе, - зазначив директор Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

16 плакатів Микити Шилімова можна побачити на фасаді Туристичного інформаційного центру, ще 15 – на інформаційних площинах на проспекті Металургів, біля торговельних центрів «Україна» та "Амстор", обласної наукової бібліотеки, на площах Фестивальній та Університетській. Виставка триватиме до 17 липня.