Щодо роботи «Літньої школи мистецтв»

25.07.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

Цього року через рашистську окупацію значної частини Запорізької області наші діти позбавлені відпочинку на узбережжі рідного Азовського моря. Тим не менше, завдяки професійній роботі наших Збройних Сил, які стоять на захисті Запорізького краю, ми маємо можливість проводити у Запоріжжі різноманітні творчі та розвиваючі дитячі заходи і відволікати таким чином наших дітлахів від життя в умовах воєнного стану.

Тому на цей час у Запоріжжі продовжують функціонувати оновлені міські бібліотеки, в яких для дітей проводиться багато розвиваючих занять. Також у Хортицькому та Заводському районах міста щодня працюють два арт-майданчики, на яких маленькі запоріжці можуть взяти участь у різних заходах на свіжому повітрі.

Окрім того, зараз у Запоріжжі відкрито «Літню школа мистецтв». Це проєкт, який розпочав свою роботу на початку літа одночасно у всіх мистецьких школах міста. Щосуботи там проходять різноманітні творчі заняття, зокрема музичні, хореографічні та театральні. Усі вони відбуваються з дотриманням заходів безпеки. Під час сигналів повітряної тривоги активності обов’язково припиняються і дітлахів негайно проводять до укриття. Після закінчення тривоги заняття продовжуються.

Взяти участь у «Літній школі мистецтв» дуже просто. Достатньо лише зателефонувати до тієї мистецької школи, яка вам сподобалася, та зареєструвати в ній свою дитину. Взагалі ми запрошуємо до школи дітей від п’яти до дванадцяти років, але приходять до нас і більш старші діти, і взагалі дорослі люди. За увесь час послугами «Літньої школи мистецтв» скористалися вже більше трьох тисяч дітей та дорослих, у тому числі й люди зі статусом внутрішньо переміщених осіб.

До речі, саме для дітей внутрішньо переміщених осіб викладачі мистецьких шкіл протягом червня провели декілька виїзних концертів та кілька інтерактивних програм. Окрім цього, спеціально для таких діток ми проводили у міських бібліотеках арт-лекції, зустрічі з психологами, творчі майстер-класи та кіноперегляди.

Сподіваюся, що у всіх дітлахів, які зараз живуть у Запоріжжі, літо буде тихим та насиченим лише позитивними подіями. А також хочу подякувати усім, хто задіяний в роботі наших мистецьких шкіл та бібліотек. Ви докладаєте максимум зусиль для того, щоб відгородити наших дітей від негативу війни і усіма способами сприяєте їхньому навчанню та всебічному розвитку у ці непрості часи.

Разом переможемо.

Тихої усім ночі!