Запорізькі рятувальники перейматимуть досвід фахівців оперативно-пошукової служби із США

05.08.2022 16:25

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Запорізькі рятувальники перейматимуть досвід фахівців оперативно-пошукової служби із США

За сприяння Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Українська мрія – ХХІ сторіччя» та його голови Ігоря Агафонова, а також громадської організації «Центр воєнної політики та політики безпеки», в Україні на волонтерських засадах працюють американські фахівці пошуково-рятувальної служби організації «Chazak Resque Group».

Сьогодні четверо спеціалістів із цієї команди, які мають практичні навики у роботі з руйнуваннями (зокрема зі зруйнованими будинками), завітали до Запоріжжя. Своїм важливим досвідом (спочатку теоретичним, а потім і практичним) вони будуть ділитися з представниками управління з питань попередження надзвичайних ситуацій міської ради та підпорядкованих управлінню рятувальних служб.

Також наші американські гості познайомляться з містом та відвідають ті об’єкти Запоріжжя, які були пошкоджені обстрілами ворожих військ.

Для мене стало справжньою честю зустрітися з волонтерами із Сполучених Штатів Америки – з країни, яка так багато зробила для підтримки українського народу. Усі ці хлопці та дівчата, з якими ми сьогодні поспілкувалися, це люди з великими та хоробрими серцями. Головне для них – це допомогти тим, хто страждає від повномасштабної путінської війни. І тому, навіть знаючи про ситуацію в нашій державі та розуміючи усі можливі ризики, вони все одне не побоялися приїхати в Україну. До речі, під час зустрічі, волонтери сказали, що були дуже вражені красою та привітністю нашої країни.

Так і є. Україна – держава, в яку закохуються абсолютно усі. Дякую нашим партнерам за теплі слова та підтримку. Перемога обов’язково буде нашою.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev