У Запоріжжі показали, як правильно евакуюватися

11.08.2022 16:10

Для участі в тренінгу зареєструвалися кілька десятків представників територіальних інформаційних центрів та ОСББ.

Тренінг з евакуації – теоретичний і складається з кількох блоків. Особливу увагу приділили навичкам з надання першої домедичної допомоги. Також за допомогою досвідчених спікерів учасники дізнались, як розпізнати загрозу та діяти безпечно, як забезпечити екстрений зв'язок та взяти із собою найважливіше. Тривожна валіза повинна включати їжу та напої, медичні препарати та засоби гігієни, одяг, білизну та документи. Є й досить специфічні речі, про які зазвичай забувають.

- Коли ми терміново складаємо валізу, не враховуємо, що нам потрібне звичайне радіо. Це той зв'язок, який буде постійно, якщо гаджети не будуть працювати, або не буде взагалі зв’язку. Але цей зв'язок через радіо він буде постійно, - пояснив тренер В’ячеслав Шоломицький.

Такі тренінги у Вознесенівському районі відтепер відбуватимуться 2 рази на тиждень, щоб охопити якомога більше людей.

- Ми вже достатньо довгий час існуємо в умовах війни, і головне завдання для кожного з нас – бути готовим до будь-яких ситуацій, щоб вони не шокували нас. Коли людина поінформавана, має необхідні знання та навички, вона не буде панікувати. А значить, можна буде уникнути певних помилок та зберегти здоров’я, життя своє та свої близьких, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисенко.

Тренінги організовано за сприяння Інституту розвитку міста та благодійного фонду «Доркас». Курси на базі територіальних інформаційних центрів триватимуть щонайменше протягом місяця.