Міська влада обговорила гуманітарну ситуацію у Запоріжжі з міжнародними партнерами

11.08.2022 16:15

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Зустрілися сьогодні з представниками організації REACH, яка займається моніторингом гуманітарної ситуації у Запоріжжі та області. 

REACH – це спільна ініціатива двох міжнародних неурядових організацій: ACTED та IMPACT. В Україні вона працює з 2015 року.

Починаючи з 24 лютого, організація проводила опитування в пунктах прибуття евакуйованих людей, щоб виявити їхні основні проблеми та потреби. 

Згідно з результатами проведених опитувань, люди, які прибували до Запоріжжя з перших днів повномасштабної війни, у першу чергу потребували продуктів харчування, пального, ліків, медичних послуг. Однак зараз їхні потреби змінилися. І ті з них, хто вже тривалий час проживає у Запоріжжі в тимчасовому житлі, має потребу у постійному місці перебування. Це питання набуває ще більшої актуальності з огляду на те, що скоро настане холодна пора.

Для вирішення цієї ситуації ми вже знайшли низку приміщень, які перебувають у комунальній власності міста. Зараз їх необхідно модернізувати та облаштувати. Для цього ми зокрема залучаємо міжнародних партнерів та ведемо з ними відповідні перемовини. Також у цьому питанні ми тримаємо комунікацію з волонтерами громадських організацій та благодійних фондів.

Дякую усім, хто допомагає. Підтримка евакуйованих людей – це наша спільна справа.

Нагадаю, з актуальною інформацією ви також можете ознайомитись на моїх сторінках у соцмережах  

Facebook https://www.facebook.com/anatoliikurtiev    

Instagram http://instagram.com/anatolii_kurtiev.