Щодо роботи комунальної аварійно-рятувальної служби

15.08.2022 20:10

Секретар міської ради Анатолій Куртєв розповів:

- Запоріжці!

«Герої без зброї». Саме так в народі називають рятувальників – мужніх людей, готових щохвилини приходити на порятунок та на допомогу тим, хто опинився у скруті. Ці слова стосуються і запорізьких бійців міської комунальної спеціалізованої воєнізованої аварійно-рятувальної служби, які цілодобово стоять на варті порятунку людей та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Хочу відзначити, що повномасштабна війна не змінила їхній графік роботи (адже аварійно-рятувальні відділення служби чергували у режимі «двадцять чотири на сім» і у мирний час), але безперечно поставила їх перед новими завданнями та викликами. З початку повномасштабного вторгнення рятувальники також брали участь у ліквідації наслідків ворожих обстрілів, допомагали правоохоронцям, укріпляли міські об’єкти мішками з піском, облаштовували фортифікаційні споруди та розвантажували вантажівки з гуманітарною допомогою.

Загалом же за сім місяців поточного року працівники служби здійснили 305 виїздів для виконання аварійно-рятувальних робіт. За інформацією керівництва служби, за цей час рятувальникам вдалося попередити можливу загибель шістдесяти семи людей, а також втрату державного та особистого майна містян на суму близько двох мільйонів гривень.

Дякуємо нашим рятувальникам за професійну роботу та врятовані життя людей.

Разом переможемо.

Тихої усім ночі.