У Запоріжжі урочисто відкрили «Монумент Честі і Гідності»

24.08.2022 17:15

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Люті та нескорені: у прифронтовому Запоріжжі гордо відкрили патріотичний «Монумент Честі і Гідності»

Навіть коли виють сирени, Запоріжжя живе. Навіть коли летять ракети, Запоріжжя стоїть. Навіть коли ворог нищить, Запоріжжя створює. Нам нічого не страшно. І тому сьогодні ми, у нашому прифронтовому місті, просто в пику ворогу, в День Незалежності України, урочисто відкрили «Монумент Честі і Гідності», присвячений Героям Небесної Сотні. І це ще один доказ того, що ми сильні та незламні і що ніякі ракети не вирвуть з наших сердець ні патріотизм, ні любов до рідного міста та держави, ні повагу до полеглих українських героїв.

Символічно, що історія Монументу така ж сама незламна, як і ми, як і наше місто, як і наша країна. У лютому цього року цей пам’ятний знак, вже майже готовий, зберігався на території заводу-виробника у Київській області. Однак на початку повномасштабної війни, коли рашистські мародери окупували Київщину, вони зайшли на завод і вкрали з «Монумента Честі та Гідності» позолоту, металеві конструкції та тризуб. До речі, деякі пам’ятники з подібною концепцією, які також зберігались на території того заводу, рашисти взагалі знищили. А запорізький Монумент – ледь не єдиний, який, хоч і з «пораненнями», але все ж таки не скорився і «вижив» у тій окупації.

Тепер повністю відновлений, гарний та величний, він прикрашає наше місто і щодня нагадує кожному, що українці вміють відстоювати пам’ять своїх героїв, а разом з тим і свою волю, свою честь та свою свободу.

Запоріжців не зламати!

Слава Запоріжжю!

Слава Україні!

Героям Небесної Сотні слава!