Підприємства, установи та організації Запоріжжя запрошують долучатися до участі у європейській природоохоронній програмі LIFE

14.09.2022 11:13

24 червня поточного року між Україною та Європейським Союзом було підписано Угоду про приєднання України до європейської природоохоронної програми LIFE. Тепер кожне підприємство, установа чи організація може до неї долучитися. У тому числі до участі у природоохоронній програмі запрошують і Запоріжжя.

Програма LIFE – фінансова підтримка Євросоюзу, яка дозволяє реалізовувати проєкти у напрямках циркулярної економіки та якості життя (серед іншого включає заходи, спрямовані на покращення якості повітря, ефективного управління ресурсами, управління відходами/водними ресурсами; зменшення використання небезпечних речовин; зниження шуму), природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

Програма розрахована на 2021-2027 роки з загальним бюджетом 5,4 млрд євро.

Проєкти на конкурсний відбір можуть подавати юридичні особи будь-якої форми власності (органи місцевого самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації) тощо. Проєктна заявка для участі в конкурсі може подаватися як одноосібно, так і спільно з партнерами.

На поточний рік оголошено 34 конкурсні пропозиції, інформація про які доступна за посиланням: https://cutt.ly/fXlb8iI.

Європейським виконавчим агентством з клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) проведено онлайн-семінар щодо процедури подання заявок, теми, строків (на даному етапі), термінів виконання, фінансування проєктів, з яким можна ознайомитися за посиланням: https://mepr.gov.ua/news/39468.html.

Інформаційні матеріали «Програма LIFE для України» додаються.

Додаткову інформацію про програму можна дізнатися на сайті Європейської комісії за посиланням:

https://cinea.ec.europa.eu/programmes/life/life-calls-proposals_en.

Телефони для довідок: (061) 224-19-72, 224-69-80.