Спеціалісти Запорізького міського центру соціальних служб продовжують працювати з переселенцями

26.09.2022 10:40

У Запоріжжі працівники центру кожного дня чергують у хабі для переселенців, який розташований в «Епіцентрі». Там вони зустрічають внутрішньо переміщених осіб та надають необхідні послуги.

За тиждень до спеціалістів Запорізького міського центру соціальних служб за допомогою звернулося 249 внутрішньо перемішених осіб. 205 з них надано інформаційно-консультативну допомогу, 44 допомогли з поселенням до шелтеру «Нова надія», готелів, хостелів, «Безпечного шелтеру», модульного містечка, гуртожитків та ДНЗ міста. Представники центру також забезпечують переселенців гуманітарною допомогою.

Крім того, психолог центру провів онлайн заняття «Психологічна група підтримки для батьків, які є внутрішньо переміщеними особами».

Фахівці міського центру соціальних служб також продовжують працювати з родинами, які перебувають у складних життєвих обставинах та здійснювати контроль за державними соціальними виплатами. За тиждень вони відвідали 51 родину, провели 46 оцінок потреб, в тому числі обстежили умови проживання родин за поданнями організацій-партнерів – 46.

У Запоріжжі 71 сім’я, у якій виховуються діти-сироти і діти позбавлені батьківського піклування, отримує послугу соціальний супровід сімей. Така послуга спрямована на здійснення оцінки потреб сім’ї, налагодження взаємовідносин дитини з членами сім'ї, їх родичами та друзями, адаптацію в прийомній сім'ї, дитячому будинку сімейного типу тощо.

У центрі продовжують працювати мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. За тиждень було здійснено 1 плановий та 20 екстрених виїздів до родин, щодо яких надійшло повідомлення про домашнє насильство.

Крім того, фахівці центру надають консультації у рамках діяльності спецформування «Центр денного перебування для дітей з ВІЛ», щодо попередження потрапляння в ситуації торгівлі людьми, жінок при пологових будинках, які мали намір або ризик відмови від новонародженої дитини тощо.