В Запоріжжі продовжують допомагати соціально незахищеним громадянам

30.09.2022 12:25

Так, про поточні результати своєї роботи за тиждень розповіли Запорізький центр соціальних служб та міський терцентр соціального обслуговування.

Так, запорізький міський центр соціальних служб продовжує опікуватися сім’ями та особами, які перебувають у складних життєвих обставинах. Для цього традиційно здійснюють контроль за державними соціальними виплатами, виходять до родин на місця проживання – щоб оцінити потреби та обстежити житлові умови.

Також спеціалісти центру продовжують реалізовувати послугу соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Цю послугу отримує 66 сімей.

Окрім того, за поточний тиждень первинну послугу консультування надано у 140 випадках (допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх розв’язання; залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власних проблем, складання плану виходу зі складної життєвої ситуації та допомогу в його реалізації; надання психологічної допомоги).

Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, здійснено 15 екстрених  виїздів до родин, щодо яких надійшло повідомлення про домашнє насильство.

При пологових будинках проконсультовані 3 жінки, які мали намір або ризик відмови від новонародженої дитини. Всі новонароджені залишилися на вихованні у біологічних батьків.

До Служби екстреної психологічної допомоги «Телефон Довіри» надійшло 110 звернень. Серед питань, що найбільше турбували запоріжців - пошук тимчасового житла, видача гуманітарної допомоги. За такою допомогою звернулись 140 людей, яким соціальні робітники посприяли у поселенні до шелтеру «Нова надія», готелів, хостелів, «Безпечного шелтеру», модульного містечка,  гуртожитків та ДНЗ міста Запоріжжя. Видано 1000 продуктових наборів.

Спеціалістами Запорізького міського центру соціальних служб були надані 567 гуманітарних наборів сім’ям/особам внутрішньо переміщених осіб та сім’ям/особам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

В свою чергу, запорізький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) продовжує надавати адресну допомогу у побутових питаннях запоріжцям, що цього потребують. Зокрема, за поточний тиждень надали короткотермінове проживання для 21 особи.