У Запоріжжі продовжує працювати Інспекція з благоустрою

04.10.2022 11:15

Фахівці «Інспекції з благоустрою міста Запоріжжя» щоденно здійснюють контроль за дотриманням Правил благоустрою території обласного центру.

Так, проводять профілактичні роз’яснювальні бесіди та інформують населення міста та суб’єктів господарювання щодо дотримання норм чинного законодавства у сфері благоустрою. Зокрема одними з нагальних питань наразі є:

  • боротьба з карантинними рослинами , бур’янами та несвоєчасним покосом трав;
  • заборона спалювання опалого листя, гілок, побутових будівельних та інших відходів.

Крім того, з 22 по 29 вересня інспектори провели перевірки та рейди по боротьбі зі стихійною торгівлею у кожному з районів міста спільно з представниками районних адміністрацій та Національної поліції.

У підсумку підготовлені 6 проєктів рішень міськвиконкому щодо усунення наслідків порушень Правил благоустрою території міста Запоріжжя. За результатами проведеної роботи також надані роз’яснення особам щодо заборони торгівлі в невстановлених місцях та передбачений за це КУпАП штраф, складено 3 адмінпротоколи за ст. 152 КУпАП.

Нагадаємо, згідно з цією статтею за порушення державних стандартів, норм правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій передбачено накладання штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.