Двом запорізьким школам передали генератори від міжнародних партнерів

05.12.2022 12:55

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН), за сприяння Інституту розвитку міста, передало два генератори – ліцею та гімназії, розташованим у Шевченківському і Хортицькому районах.

Така допомога забезпечить стале та безперебійне електропостачання, адже у цих навчальних закладах облаштовані Пункти Незламності, оснащені інтернетом, зарядними пристроями, аптечками, чайниками та навіть продуктами швидкого приготування.

- Пункт Незламності у нашому навчальному закладі запрацював на початку минулого тижня. У спортивному залі ми розташували столи для підключення зарядних пристроїв до телефонів з подовжувачами, розставили 150 стільців, облаштували куточок для дітей з дитячими столами, розмальовками й іграшками, постелили килимки. В їдальні розмістили термоси й електрочайники, підготували аптечки. Також організували окрему кімнату матері і дитини – з ліжечками, сповивальними столиками. Неподалік від нас знаходяться два гуртожитки. Люди вже, не зважаючи на такий котроткий термін існування нашого Пункту, приходили зарядити свої гаджети, коли зникало світло, - розповіла заступниця директора одного з навчальних закладів Наталія Зелевець.