Ще один запорізький ТІЦ перетворюється на Пункт Незламності

09.12.2022 18:30

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Ще один запорізький ТІЦ перетворюється на Пункт Незламності.

Мова йде про гімназію №65, розташовану на проспекті Моторобудівників, 26. З самого початку війни цей освітній заклад працює на благо людей. Мешканці Шевченківського району завжди можуть перечекати в укритті гімназії повітряну тривогу. А громадяни, які приїжджали до Запоріжжя з окупованих територій чи з гарячих точок, постійно отримували тут надійний та затишний прихисток.

На сьогоднішній день гімназія №65 має все необхідне для того, щоб функціонувати, як повноцінний Пункт Незламності. Вона оснащена двома генераторами і двома буржуйками з запасом дров. Також в цьому закладі освіти є WI-FI, запаси їжі, води і медикаментів, обігрівачі, портативні газові плити, меблі та багато інших речей, необхідних для зручності мешканців та гостей нашого міста.

І найкрутіше в цій історії те, що значна частина матеріально-технічного оснащення досягнута силами педагогічного колективу та батьківської спільноти гімназії.

По-перше, вони самостійно знайшли спільну мову з американською гуманітарною місією REFUGEE PROTECTION INTERNATIONAL. Представниця місії Дженіфер Хілл, вражена великою кількістю внутрішньо переміщених осіб, які отримали прихисток у гімназії, та рівнем наданої їм допомоги, долучилася до вирішення питань щодо специфічного матеріально-технічного забезпечення освітнього закладу.

По-друге, педагоги та батьки учнів за власною ініціативою налагодили співпрацю з низкою волонтерів та волонтерських організацій Польщі, серед яких - Raben Group, Caritas Polska, Caritas Hungary, GNL- Polska Sool Policemanly Washaway, Rotari Club Zamosc та ще ряд приватних осіб.

Дякую керівнику, колективу та батькам учнів гімназії №65. За щирість, за небайдужість, за ініціативність, за працьовитість. Разом тільки вперед, до Перемоги!