В Олександрівському районі відзвітували про виконані за тиждень роботи

03.02.2023 11:25

Запорізькі комунальники не припиняють дбати про благоустрій територій міста. Прибирають сніг, вивозять сміття, доглядають за зеленими насадженнями тощо. Так, в Олександрівському районі розповіли про роботи, які виконувались з 27 січня по 2 лютого.

Так, за тиждень КП «ЕЛУАШ» активно займався прибиранням та вивезенням снігу, посипкою доріг, тротуарів, зупинок антиожеледними матеріалами. КП «Зеленбуд» виконував в районі обрізку дерев та кущів, прибирання від снігу парків та скверів, вивезення опалого листя та гілля.

Не припиняється боротьба зі стихійними звалищами. За звітній період в Олександрівському районі ліквідували смітники за адресами: пр. Соборний 23, вул. Академіка Амосова, 65, 67, 69, вул. Інститутська, 2, вул. Земського лікаря Лукашевича, 19, вул. Залізнична. На полігон ТПВ було вивезено 26,8 тон сміття. Крім того, з території району було також вивезено 71,7 тон гілля та ялинок з наступних адрес: пр. Соборний, 42, вул. Вишнева, 42, вул. Гоголя, 145, 147, вул. Жуковського, 80, 82, 85, 66, вул. Покровська, 24, вул. Олександрівська, 51, 53, 54, 114, 114а, вул. Фортечна, 3, 5.

Також  в районі продовжують профілактичні заходи боротьби зі стихійною торгівлею. Впродовж тижня було проведено 2 рейди місцями концентрації несанкціонованої торгівлі, за підсумками яких 1 порушник отримав протокол про адмінпорушення за ст. 152 КУпАП.

Крім цього, працівники адміністрації проводять роз’яснювальну роботу з підприємцями щодо утримання закріплених за ними територій у належному санітарному стані. Так, за звітний період власникам 30 торговельних закладів та 18 закладів громадського харчування нагадали про необхідність прибирати свої території від снігу та обробляти їх антиожеледними сумішами.

31 січня в районі також провели засідання оперативного штабу. Обговорювали термінові заходи, яких необхідно вжити для захисту бездомних та тих, хто звільнився з місць позбавлення волі. За підсумками засідання усі відповідні служби району, керуючі компанії, ОСББ, ЖБК мають бути готовими до роботи під час складних погодних умов та активізувати роботу з виявлення бездомних на прибудинкових територіях, теплотрасах, горищах, підвалах, дитячих майданчиках тощо та надання їм необхідної допомоги.

Також, 31 січня за підтримки районної адміністрації для слухачів безкоштовних курсів української мови була організована екскурсія до Музею історії архітектури міста. Там вони познайомились з історією розвитку та розбудови Запоріжжя.