У Запоріжжі триває демонтаж незаконних споруд

03.02.2023 17:45

В обласному центрі триває робота з демонтажу незаконних тимчасових споруд. Недобросовісних підприємців закликають демонтувати незаконні споруди самостійно, в іншому випадку демонтаж здійснюється примусово силами комунальних служб.

Так, у Дніпровському районі за результатами проведеної Інспекцією з благоустрою перевірки було прийняте рішення про демонтаж літнього майданчика закладу громадського харчування. Сьогодні власник прибрав його самостійно. Роботи проводились з залученням співробітників Запорізького районного управління поліції для недопущення провокацій та з метою забезпечення громадського порядку. Надалі підприємець планує займатись оформленням всіх відповідних дозвільних документів та розмістити літній майданчик вже на законних підставах згідно з затвердженим проєктом.

На жаль, не всі власники бізнесу є такими відповідальними. Наступного тижня у Дніпровському районі заплановано демонтаж двох незаконно розміщених МАФів. Окрім цього, з вулиць міста планують прибрати й невеликі об’єкти, що псують його зовнішній вигляд – мова йде про паркувальні бар’єри.

- Наразі йде процес оформлення наступної партії незаконно розміщених об’єктів. Це стосується як малих архітектурних форм - кіосків, так і металевих гаражів, з яких здійснюється прийом вторинної сировини та функціонують так звані «наливайки». Ми відпрацьовуємо це питання спільно з Національною поліцією, тому плануємо активну роботу в цьому напрямку, - зазначив заступник голови Дніпровської районної адміністрації Геннадій Твердохлібов.