У Заводському районі перевірили план дій на випадок евакуації населення

17.03.2023 15:10

Відпрацювання заходів щодо оповіщення та евакуації населення - основні питання, що розглядалися у ході командно-штабних навчань, які пройшли у будівлі Заводської районної адміністрації.

Відпрацювання заходів щодо оповіщення та евакуації населення - основні питання, що розглядалися у ході командно-штабних навчань, які пройшли у будівлі Заводської районної адміністрації.

Збройні Сили України, Національна гвардія України надійно захищають Запоріжжя. Однак в умовах війни місто має бути готовим до різних сценаріїв. У тому числі і до організації евакуації населення, якщо така потреба виникне через дії ворога. Аби оперативно й злагоджено провести, в разі необхідності, евакуацію населення, в Заводському районі пройшли командно-штабні навчання. До участі у заході були залучені представники служб цивільного захисту, виконавчих органів міськради, міської комісії з евакуації, правоохоронці та інші.

Як повідомив начальник управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Валерій Філіпович, за легендою командно-штабних навчань мешканці Вознесенівського, Хортицького, Дніпровського районів вже евакуйовані в безпечні місця. Тепер черга Заводського району.

На навчаннях відпрацьовувалося, що про початок евакуації сповіщатимуть через автоматизовану систему оповіщення, засоби стаціонарного та мобільного телефонного зв’язку, радіо та телебачення і так далі. Додатково інформування населення про евакуацію відбуватиметься у «Пунктах незламності». Для привернення уваги населення передбачається використання електросирен.

Для організованої евакуації людей планується використовувати автобуси та залізничний транспорт. Окремо розробляється алгоритм дій щодо вивезення маломобільних і тяжкохворих осіб. Опрацьовуються всі необхідні для цього ресурси й засоби. Пункти посадки планується розгорнути поблизу «Пунктів незламності», аби люди могли в теплі, з необхідним запасом питної води та їжі, дочекатися своєї черги й сісти в автобус.

- Відповідно до нашого плану евакуації в рамках цивільного захисту, провели командно-штабні навчання у Заводському районі. Мета – виявити недоліки, які є в плані евакуації. Під час проведення штабних навчань ми виявили додаткові пункти евакуації, які потрібно додатково організувати до вже наявних. Також ми опрацювали недоліки, внесли корективи і важливим для нас залишається питання транспорту – тобто, в який спосіб ми будемо евакуювати людей – залізничним, автобусним транспортом, – зазначив перший заступник міського голови Олександр Власюк.

Наступні командно-штабні навчання планується провести у Шевченківському і Комунарському районах міста.