Звернення від міської фракції «СЛУГА НАРОДУ» до депутатського корпусу Запорізької міської ради

17.03.2023 19:25

Рік тому, напередодні повномасштабного вторгнення усі проукраїнські політичні сили в парламенті і в місцевих радах домовилися працювати у форматі оборонної коаліції заради нашої спільної Перемоги.

З того часу ми пройшли багато випробувань. Разом давали відсіч ворогу. Разом долали виклики війни й окупації. Спільно здобували перемоги спочатку на Півночі, згодом на Сході й Півдні. А зараз разом обороняємо Бахмут.

При цьому за весь час війни наш народ не додумався ділитися на владу та опозицію. І в цьому політики мають брати приклад зі своїх виборців. Сьогодні немає влади і опозиції. Є ті, хто за Україну і ті, хто проти нас.

Попереду нас чекають місяці важкої оборони та потужний український контрнаступ, мета якого – повернути своє.

Через це дуже прикро, що у вирішальний для країни момент деякі політики вирішили спробувати зробити те, чого не змогла добитися росія за рік війни – розколоти суспільство, змусити нас сперечатися один з одним, замість того, щоб продовжувати спільно обороняти країну.

Закликаємо представників усіх політичних сил припини вводити в оману військових і відмовитися від спроб отримати політичні дивіденди за рахунок послаблення нашої обороноздатності.

Виплати додаткової винагороди військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях безпосередньо на лінії зіткнення, не зміняться. Вона як і була раніше, залишаться на рівні 100 тисяч гривень.

З 1 лютого розмір щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців збільшиться в середньому на 50 % - з 13 до понад 20 тисяч гривень. У підсумку військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях, отримуватимуть 120 000 грн.

Твердження про те, що додаткову винагороду 100 000 отримуватимуть лише ті, хто перебуває на лінії зіткнення, не відповідає дійсності. Її, як і раніше, будуть отримувати військовослужбовці ракетних військ і артилерії; льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій; моряки; військові медики; зенітно-ракетні війська і протиповітряні війська, які виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Також не відповідають дійсності заяви про те, що додаткова винагорода розміром в 30 000 грн скасована для всіх. Її щомісяця отримуватимуть військовослужбовці, які входять до складу угруповань Сил оборони країни й виконують бойові або спеціальні завдання, займаються забезпеченням угруповань Сил оборони чи перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача Збройних Сил.

Повністю брехливими є твердження, спущені з деяких партійних штабів, про те, що нібито «виплати знімаються з тих, хто був поранений і через це вже не може перебувати на передовій, або з тих, хто перебуває на відновлені перед поверненням до зони бойових дій». За весь час лікування військовослужбовець, який дістав поранення, контузію або травму, пов’язану із захистом Батьківщини, отримає винагороду в розмірі 100 тисяч гривень. Вона зберігається за час відпустки після лікування.

Додаткова грошова винагорода 30 000 грн не виплачується лише тим, хто не виконує бойових, або спеціальних завдань. Але, хочемо ще раз нагадати, що з 1 лютого грошове забезпечення для таких військовослужбовців зросло в середньому на 50% - до понад 20 тисяч гривень на місяць.

Тому закликаємо колег не бути маріонетками в руках людей, які хочуть повернути брудні політичні баталії напередодні вирішального етапу війни за нашу державу.

Також закликаємо депутатський корпус повернутися до роботи у форматі оборонної коаліції, зняти з розгляду всі питання, які розколюють суспільство, і продовжувати робити те, чого від нас чекають люди – підтримувати Збройні сили; допомагати тим, хто опинився у скруті; забезпечувати надійний тил для наших військ.

Слава Україні!