Мешканці пошкоджених нещодавнім обстрілом будинків продовжують отримувати допомогу від міських служб

27.03.2023 17:20

Комунальники та працівники профільних управлінь та департаментів продовжують свою роботу біля багатоповерхівок, що постраждали в результаті атаки 22-го березня. Мешканці багатоповерхівок, оселі яких зазнали ушкоджень, можуть отримати необхідну допомогу та акти про пошкоджене або зруйноване житло. Сьогодні тут була організована і робота мобільного офісу Центру надання адмінпослуг.

Отримавши акти про пошкоджжене майно власники зруйнованих або непридатних для проживання квартир можуть подати документи до ЦНАпу для отримання щомісячної допомоги від міста. Документи вже подали 18 власників квартир з цих двох будинків. Робота продовжується. 

- Працює сьогодні мобільний офіс від ЦНАПу, якщо особа має пакет документів, на місці можна заносити дані до реєстру пошкодженого майна. Найбільше постраждало 2 будинки. Всі квартири по цих 2-х будинках зафіксовано, ще низка багатоповерхівок пошкоджені: вибиті шибки тощо, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Два під’їзди з восьми в цих будинках визнані аварійними, мешканців з них евакуювали. Через влучання ракети та подальшого загоряння у цих під`їздах комунальники вимушено відключили усі комунікації.

Наразі на місці «прильоту» продовжують працювати міські служби.  Фахівці Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій вже працюють на будинках та повинні надати рекомендації щодо стану багатоповерхівок та подальших робіт.