У Запоріжжі триває перевірка «Пунктів Незламності»

27.03.2023 18:45

У Комунарському районі представники райадміністрації перевірили один з «Пунктів Незламності», який працює на базі гімназії № 8.

В холі «Пункту Незламності», облаштованому у восьмій гімназії, створена локація для відпочинку літніх людей. Встановлений зручний м'який диван. У спортзалі організувано роботу одразу кількох локацій. Є дитяча, де маленькі відвідувачі можуть побавитися іграшками, а старші – настільними іграми. Працює медкабінет. Він облаштований усім необхідним для надання першої медичної допомоги. Створений осередок матері та дитини. Є запас гігієнічних засобів.

Також в «Пункті Незламності» можна підзарядити гаджети, напитися гарячого чаю чи кави зі смаколиками. Тут створено  необхідний запас питної та технічної води. До речі, «Пункт Незламності» забезпечений пічками-буржуйками, в яких, за потреби, можна розігрівати їжу на вулиці.

Також, за ініціативою педагогів тут організовано куточок музикотерапії. Цього немає в переліку обов'язкових вимог до облаштування осередків. Втім, освітяни переконані, сила музики - безмежна. Вона знімає втому та заряджає людину позитивом, додає сил та об’єднує у хвилини тривоги.

За словами організаторів «Пункту Незламності», його вже відвідали понад 300 жителів міста. Нині люди приходять, насамперед, щоб поспілкуватися, підзарядити мобільні телефони, отримати психологічну та домедичну допомогу.

Представники райадміністрації, які перевіряли роботу цього осередку безпеки, недоліків не виявили.