У Запоріжжі завершено «консервацію» пошкодженого від обстрілу будинку

29.03.2023 16:10

Фахівці КП «Запоріжремсервіс» завершили спорудження захисних конструкцій навколо багатоквратирного будинку в центрі Запоріжжя, що по вулиці Незалежної України, 67, куди на початку березня поцілила ворожа ракета. Роботи тривали два тижні.

Аби захистити пошкоджені будівельні конструкції від наслідків негоди, спеціалісти КП «Запоріжремсервіс» спорудили багаторівневий каркас складної конфігурації, зумовленої контуром пошкоджень будівлі. Дерев’яну основу каркасу накрили спеціальною захисною плівкою. На об’єкті працювало майже 30 фахівців, для виконання висотних робіт була задіяна автовишка.

Всі роботи було виконано відповідно до рекомендацій Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Наразі аналогічні роботи тривають на іншому багатоквартирному будинку по вулиці Незалежної України, що в жовтні постраждав від ворожого обстрілу. Головна мета - убезпечити зруйновану частину споруди від зовнішніх впливів і додаткових пошкоджень. Спеціалісти КП «Запоріжремсервіс» планують у квітні виконати усі заходи, необхідні для збереження будівельних конструкцій.

Для проведення робіт використовуються матеріали, придбані за кошти міського бюджету, а також комунального підприємства, благодійних та гуманітарних організацій.

Нагадаємо, на початку березня були завершені роботи з «консервації» будівельних конструкцій частково зруйнованого будинку, що на проспекті Соборному.

А найближчими днями спеціалісти КП «Запоріжремсервіс» розпочнуть аналогічні роботи на будинку по вулиці Сталеварів.