Запоріжці можуть побачити нову виставку "Плакатів воєнного часу"

28.04.2023 16:50

Сьогодні, 28 квітня, на фасаді ТІЦ, а також на інформаційних кубах по місту оновилась експозиція – на цей раз виставляються роботи українського митця Олега Грищенка. Виставка традиційно проводиться у партрнерстві з Міжнародним симпозіумом сучасного мистецтва BIRUCHIY.

Олег Грищенко - український художник, ілюстратор, куратор спільноти ілюстраторів Pictoric та виставок, що працюють з книгою художника як медіа в сучасному мистецтві.

Народився 5 травня 1985 року в Житомирі. Закінчив Косівське училище прикладного і декоративного мистецтва, Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури (наразі викладає у ній).

Основними медіа, в яких працює Олег, є друкована графіка, роботи на папері, артбуки та зіни. Виставкові проєкти також включають інсталяції та відеоарт.

Його роботи виставлялися в Україні, Німеччині, Португалії, Польщі, Угорщині, Грузії, Греції, Італії, Японії, Іспанії, Франції, Швеції, Фінляндії, Південній Кореї, Канаді та США.

За останні роки отримав численні відзнаки, серед яких:

  • Премія Української трієнале книжкової графіки;
  • Список найкращих молодих українських художників PinchukArtPrice;
  • Каталог "The White Ravens";
  • Премія Міжнародного фестивалю ілюстрації "COW";
  • Премія Української трієнале графіки.

У Запоріжжі представлені роботи з серії Stand with Ukraine, в яких Олег Грищенко звертається до міфотворів і адаптує їх для нашої реальності.

- В нашому місті представлено близько 20 робіт автора, які можна побачити на інформаційних кубах по всьому місту. Кажучи про міфологічну основу його сюжету, в плакатах вгадуються образи козака Мамая, Троянського коня, давньогрецька міфологія, релігійні сюжети. Кожна робота дуже зрозуміла та близька українському глядачу, - розповів директор Туристичного інформаційного центру Олексій Каніщев.

Виставка працюватиме до 18 травня.