У Запоріжжі відкриється виставка «Порти України»

16.05.2023 14:05

У п’ятницю, 19 травня, у Туристичному інформаційному центрі відкриється виставка українського художника Миколи Маценка.

Микола Маценко — автор живопису, графіки, інсталяцій, скульптур і перформансів. Співзасновник творчого об’єднання «Нацпром» (спільно з Олегом Тістолом). Його роботи презентувалися на персональних і групових виставках в Україні та закордоном, а також зберігаються в колекціях Швейцарії, США, України та інших держав.

У Запоріжжі експонуватимуться роботи з нового проєкту Миколи Маценка «Порти України». Серія присвячена річковим та морським портовим українським містам і вперше буде представлена публіці.

- Ця чорно-біла графічна серія була започаткована 2021 року і перервана 2022-м. А 2023-й наповнив її оптимістичними райдужними барвами. Історія нашої країни починалася з водного шляху зі Скандинавії до Візантії. Минуло понад тисячу років. Попри тимчасові труднощі, настала пора відновити старі водні шляхи, відбудувати, модернізувати та примножити порти, без яких неможливе наше велике економічне та політичне майбутнє, - коментує проєкт сам автор.

На виставці також будуть декілька графічних робіт на дереві з серії «Книгарня», яка присвячена опозиціям між знанням і невіглаством, насиллям і творенням, власне – війною і миром.

Виставка «Порти України» відкриється 19 травня о 17.00 за адресою: проспект Соборний, 151, Туристичний інформаційний центр.