Відбулась нарада з потенційними розробниками міської Програми зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферу

02.06.2023 14:35

Секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив:

- Провели нараду з потенційними розробниками міської Програми зниження викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

Після того, як ми розробили технічне завдання до Програми, ми вже двічі подавалися на відкриті торги на закупівлю послуги з розробки Програми, і вже двічі вони були скасовані через відсутність учасників.

Щоб з’ясувати, чому ніхто не подається на торги, ми запросили до діалогу потенційних розробників Програми, серед яких представники Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва, Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем, ТОВ «НВП «Дніпроенергосталь», Запорізького та Кременчуцького національних університетів.

Кожен з них висловив свою позицію і у підсумку можна сказати, що питання полягає у складності і об’ємності техзавдання. Одна організація просто не зможе самотужки його виконати через відсутність належної кількості ресурсів.

У результаті нами було прийнято рішення про залучення кількох організацій і формування єдиної команди-розробника. Кожен її учасник матиме свою зону відповідальності в рамках власних можливостей і повноважень.

Так, технічне завдання до Програми непросте, але по-іншому і не може бути, коли мова йде про викиди в атмосферу. А якщо боятися і не братися за його виконання, то проблема так нікуди й не подінеться. Тому створюємо команду і працюємо далі.