Мешканці будинку Вознесенівського району поділилися досвідом переходу до ОСББ

02.06.2023 15:50

У Вознесенівському районі наразі створено близько 200 ОСББ. Деякі з них функціонують вже багато років, а деякі лише рік-два. І навіть за такий короткий проміжок часу мешканці будинків, які змінили форму правління, вже відчули позитивні зміни.

Будинку №12 по вулиці Яценка вже близько 60 років.  Майже два роки тому жителі цього будинку перейшло до ОСББ.

- Ми дуже довго ходили по дворах будинків, де вже було створено ОСББ, та придивлялися. Коли побачили їх результат, ми вирішили створити ОСББ у своєму будинку. Ми взяли управління будинком у свої руки та багато всього зробили за ці два роки. Зараз продовжуємо створювати найкращі умови для себе. Дуже раді, що перейшли до ОСББ, - розповіла мешканка будинку Наталя Ващук.

За словами голови правління ОСББ «Яценко 12» Максима Охотіна, за два роки існування ОСББ у будинку поставили вікна на даху, виконали важливі роботи в підвалі, поміняли систему холодного та гарячого водопостачання, каналізацію, замінили вхідні двері в під’їздах, відремонтували козирки над ними, облаштували двір, зробили дитячий майданчик та зону для відпочинку.

- Мешканці будинку створюють ті умови, які зручні саме для них. Наприклад, у дворі цього будинку облаштували місце для сушіння білизни, яким користується більшість мешканців. У роботі в нашому дворі ми залучаємо усіх і отримуємо гарний результат. Люди не руйнують та не знищують те, що самі створили. Ті ж лавки, які вони самі фарбували, не смітять, бо самі там прибирали,- зазначив Максим Охотін.

Представники районної адміністрації підтримують ОСББ, які вже працюють. Наразі у Вознесенівському районі працює координаційна рада ОСББ.

- З ОСББ ми співпрацюємо в плані господарчої діяльності там, де це дозволяється законом, та допомагаємо їм організаційно, проводимо навчання та вирішуємо інші питаннями, - підкреслив заступник голови Вознесенівської районної адміністрації Віталій Лисак.