Мешканці Запоріжжя створюють ОСББ

05.06.2023 09:15

Незважаючи на важкі часи для країни, мешканці Запоріжжя продовжують створювати ОСББ. Нові ініціативні групи зі створення ОСББ систематично приходять на консультацію до спеціалістів департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради. У процесі переходу до ОСББ зараз будинок №85а по вулиці Перемоги.

З ініціативою про створення ОСББ виступили молоді мешканці цього будинку. Вони зібрали ініціативну групу, перейняли досвід голови ОСББ, який вже не один рік допомагає мешканцям будинків свого району зі зміною форми правління, та почали працювати.

- Ми зараз створили групу та оформлюємо документи. Активно тримаємо зв’язок з кожним мешканцем нашого будинку, навіть з тими, хто закордоном. Спільними зусиллями ми працюємо над створенням нашого ОСББ, - розповіла представниця ініціативної групи Наталя Гриценко.

Створення ОСББ приблизно займає від 1 місяця. Процес починається зі створення ініціативної групи. Для цього достатньо трьох мешканців будинку, за якими зареєстрована власність у будинку. Потім подаються документи в ЦНАП, щоб отримати Реєстр власників будинку. Більш детально про створення ОСББ читайте за посиланням.

- Наразі у Вознесенівському районі створюються нові ОСББ. До нас звертаються активні мешканці, які хочуть взяти будинок у своє управління. Ми консультуємо їх, розповідаємо, що треба зробити, для того, щоб створити ОСББ та куди звертатися, - зазначив заступник голови Вознесенівської районної адміністрації Віталій Лисак.

Жителі будинку №85а по вулиці Перемоги сподіваються, що вже наприкінці літа чи на початку осені їх ОСББ буде створене, але працювати починають вже зараз. У першу чергу планують реалізувати масштабні проєкти у своєму будинку, щоб результат помітив та відчув кожен з його мешканців.