Найпростіші укриття у підвалах житлових будинків мають бути доступними для людей

04.06.2023 17:50

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв підписав розпорядження, згідно з яким балансоутримувачі зобов’язані забезпечити містян безперешкодним доступом до найпростіших укриттів, а перевірки цих укриттів мають проводитися і в нічний час.

Для проведення відповідних перевірок у всіх районах міста зараз працюють спеціальні групи, до складу яких входять правоохоронці, представники ДСНС та місцевого самоврядування.

Результати перевірок показала, що найбільша проблематика існує в укриттях житлового фонду, через те, що представники ОСББ, ЖБК та керуючих компаній не відкривають укриття під час тривоги.

Це питання обговорили сьогодні на нараді у міськвиконкомі під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва та за участі заступників міського голови, представників поліції, ДСНС, райадміністрацій, департаментів, управлінь міської ради.

Міським службам поставлено завдання реагувати на всі повідомлення громадян про закриті укриття. Правоохоронців інформуватимуть про такі випадки для притягнення винних до відповідальності. Також міська влада, правоохоронці та рятувальники звернулися до відповідальних осіб з вимогою у обов’язковому порядку забезпечити містянам доступ до укриттів і не наражати життя людей на небезпеку.