Без названия

от 05.03.2020. Дата публикации 05.03.2020

Керуючись ст.ст. 219, 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

Внести зміни до рішення виконавчого комітету від 27.01.2020 №32 «Про  уповноваження інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради»», а саме:

1. Надати повноваження інспектора з паркування наступній посадовій особі – директору департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради.

2. Уповноважити інспекторів з паркування розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбаченні ч. 6 ст. 122 та ч. 8 ст. 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на керуючого справами виконкому ради Омельяновича Р.А.

 

Міський голова                                                                    В.В. Буряк

 


Пояснювальна записка
до проекту рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 27.01.2020 №32 «Про  уповноваження інспекторів з паркування департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради»

 

Проект рішення підготовлено з метою реалізації напрямків діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, а також підвищення його рівня безпеки.

Як зазначено в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» інспектори з паркування здійснюють контроль за дотриманням правил дорожнього руху, в частині зупинки, стоянки та оплати послуг з паркування.

В січні 2020 року Кодекс України про адміністративні  правопорушення були внесенні зміни, відповідно до яких розширені повноваження інспекторів з паркування, а саме вони мають право притягати до відповідальності за:

- зупинку чи стоянку транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (ч.6 ст. 122 КУпАП).

- паркування транспортних засобів на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами (ч. 8 ст. 152-1).

Крім того, розширюється перелік посадових осіб департаменту, які мають право на виконання повноважень інспектора з паркування.

В зв’язку з чим, є необхідність прийняття відповідного рішення виконавчого комітету.

 

Директор департаменту                                                                  В.М. Зломинога