У Запоріжжі звільнили водія автобусу, який завдав ушкоджень пенсіонеру

11.09.2021 13:55

За дорученням міського голови Володимира Буряка управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради провело перевірку з приводу ситуації, яка сталася 10 вересня на автобусному маршруті №85. Нагадаємо, цього дня о 9:50 водій автобусу на зупинці «Лікарня» завдав пенсіонеру тілесних ушкоджень та відмовив йому при цьому у пільговому проїзді.

Фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради провели за даним фактом на підприємстві ТОВ «Правекстар» перевірку дотримання ним умов договорів надання послуг з перевезення пасажирів. Про результати перевірки доповіли міському голові Володимиру Буряку, який поставив завдання вжити стосовно порушників заходів, які передбачені законодавством та укладеним договором на транспортні перевезення.

За результатами перевірки було складено відповідний акт про виявлені порушення та підготовлено вимогу керівнику автопідприємства щодо їх усунення. До управління було викликано директора автотранспортного підприємства для надання пояснень. Керівник підприємства-перевізника погодився з неприпустимими діями водія та надзвичайністю ситуації, що виникла. Йому було оголошено, що за даним фактом на підприємство накладено максимальний штраф за порушення згідно з договором на здійснення перевезень у розмірі 10 тисяч гривень.

За інформацією керівника підприємства-перевізника, трудові відносини зі вказаним водієм автобусу були припинені, а порушення, виявлені на підприємстві, будуть виправлені у найкоротший термін.

З метою недопущення повторення випадків безпідставної відмови у пільговому проїзді, некоректної та грубої поведінки по відношенню до пасажирів 13 вересня о 14:00 в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради буде проведено нараду за участю автоперевізників.