Володимир Буряк вимагає жорстко контролювати ціни у супермаркетах та не допустити спекуляції

18.03.2020 13:58

Питання забезпечення супермаркетів продуктами, контроль цін на продукти і товари першої необхідності. Відпрацювання механізму доставки продуктів за місцем проживання тим людям, які через стан здоров’я не можуть сходити до магазину, супермаркету. Ці питання обговорювалися під час наради, яку провів сьогодні міський голова Володимир Буряк.

В умовах карантину у Запоріжжі продовжують працювати продовольчі, господарчі магазини. Тому немає жодних причин для ажіотажу щодо можливих перебоїв з продажем, поставкою продовольчих товарів. Таку гарантію дали представники торговельних мереж, які працюють у Запоріжжі. Для того, щоб обговорити ситуацію, міський голова Володимир Буряк провів сьогодні нараду з представниками профільних служб.

За інформацією представників торговельних мереж, у їх магазинах є достатні запаси продовольчих товарів мінімум на тиждень. Також укладені угоди на поставку продуктів, які виконуються. Підстав для їх невиконання немає. Забезпечення продовольством, товарами першої необхідності буде й далі здійснюватися у відповідності з угодами.

Міський голова Володимир Буряк окремо звернув увагу профільних служб на необхідність жорсткого контролю цін на продукти. Володимир Буряк наголосив, що потрібно не допустити спекуляції. На даний момент представники торговельних мереж запевнили, що підстав для підвищення цін немає, робити вони це не планують.

Також міський голова Володимир Буряк доручив опрацювати з торговельними мережами можливість прийому у підприємців, які працюють на ринках, продуктів, які швидко псуються, для подальшої реалізації у встановлені терміни. Зрозуміло, що ці товари повинні мати необхідні документи, які підтверджуватимуть їх походження, якість, терміни придатності.

Міський голова Володимир Буряк нагадав, що у Запоріжжі є категорія людей, які через вік, стан здоров’я не можуть покидати своє житло. Міський голова доручив опрацювати механізм доставки таким людям продуктів за місцем проживання у разі необхідності. Після відпрацювання ця система має поступово охопити більшу кількість людей похилого віку, які цього дійсно потребують.