Громадський бюджет 2020: подача проєктів розпочнеться 1 червня

27.05.2020 17:00

У зв’язку з карантином цьогоріч подача проєктів для участі в Громадському бюджеті розпочнеться з 1 червня. За незмінними умовами проєкти, які отримають найбільшу підтримку запоріжців, будуть реалізовані наступного року.

З 1 по 30 червня у Запоріжжі прийматимуть проєкти для участі у Громадському бюджеті 2020. Подати проєкт необхідно онлайн на сайті «Громадський бюджет м. Запоріжжя» та принести заповнені бланки зі всіма додатками та зібраними підписами до управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради за адресою: пр. Соборний, 206, І поверх. У зв’язку з карантином перед відвідуванням міської ради треба зателефонувати за номером: 224-02-97.

Прийом заявок здійснюється у робочий час:

пн – чт: 8:00–16:45;

пт: 8:00–15:30;

перерва: 13:00–13:45.

Ініціативи, які запоріжці бажають реалізувати за рахунок коштів міського бюджету, повинні відповідати таким умовам:

  • мати підтримку: малий – не менше 100 осіб (крім автора проєкту), великий – не менше 150 осіб (крім автора проєкту);
  • не суперечити діючому законодавству;
  • знаходитися в межах компетенції Запорізької міської ради та її виконавчих органів;
  • не носити фрагментарний характер, тобто проєкт має бути завершеним та його результат – придатним для використання (об’єкт – введеним в експлуатацію);
  • місце реалізації проєкту є місцем загального користування без обмеження вільного доступу членів територіальної громади.

Більш детально з вимогами до проєктів можна ознайомитися на офіційному сайті Запорізької міської ради у розділі «Громадський бюджет».

Відбір буде проводити Координаційна рада з питань Громадської бюджету. Загалом на реалізацію проєктів цього року передбачено 10 мільйонів гривень.

Нагадаємо, міський проєкт «Громадський бюджет» реалізується в Запоріжжі з 2016 року.