У Запоріжжі міська влада допомагає малому та середньому бізнесу

28.05.2020 11:45

Звільнення від єдиного податку фізичних осіб-підприємців І групи платників. Звільнення від податку на нерухоме майно об’єктів нерухомості площею до 300 квадратних метрів, що знаходяться у власності юридичних осіб. Старт розробки положення про часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами. Міська влада Запоріжжя реалізує заходи, спрямовані на підтримку підприємців, які постраждали через коронакризу. Низка важливих рішень була прийнята на вчорашній сесії міської ради. Відповідні документи були підготовлені за дорученням Володимира Буряка. Адже всі вони – частина міської програми підтримки малого та середнього бізнесу, ініційованої міським головою.

У середу, 27 травня, відбулась 50-та сесія Запорізької міської ради. Було прийнято низку рішень, спрямованих на підтримку малого бізнесу. Вони входять до міської програми виходу з коронакризи, яку було розроблено за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Зокрема було внесено зміни до рішення міської ради «Про затвердження ставок єдиного податку». У результаті з 1 червня по 31 серпня у Запоріжжі звільнили від єдиного податку фізичних осіб-підприємців, які входять до І групи платників. Значну частину цих підприємців складають ті з них, хто працює на ринках.

Наступним рішенням на 3 квартал встановлено нульову ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб та площа яких не перевищує 300 квадратних метрів.

Також департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва, департамент фінансової та бюджетної політики міської ради мають розробити порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів бюджету міста, подати його на розгляд виконавчого комітету міської ради. На черговій сесії міської ради планується передбачити заходи з часткової компенсації відсотків за вказаними кредитами у межах міської програми фінансування заходів щодо сприяння розвитку малого та середнього підприємництва.

Ще одним рішенням розповсюджувачам зовнішньої реклами зменшили з 1 травня по 31 липня на 50% розмір плати за тимчасове користування місцями розміщення рекламних засобів, які перебувають у комунальній власності громади Запоріжжя.

- Всі ці рішення є частиною міської програми по виходу з коронакризи. Ми не можемо залишити без підтримки підприємців, які зазнали значних збитків, бо не працювали в умовах карантину. Ці рішення мають значно полегшити їм життя, - зазначив Володимир Буряк.