У Запоріжжі проїзд у комунальному транспорті можна оплатити без готівки

23.09.2020 15:12

В обласному центрі запустили можливість оплати проїзду в муніципальному транспорті за допомогою безконтактної банківської картки чи будь-якого NFC-пристрою з функцією безконтактних платежів, наприклад, смартфона. Це можна зробити через валідатори, які встановлені в автобусах, тролейбусах і трамваях КП «Запоріжелектротранс».

Нагадаємо, як повідомляв міський голова Володимир Буряк на своїй офіційній сторінці у «Фейсбуці», система безконтактної оплати проїзду вже почала працювати в комунальному транспорті. За два тижні нею можна буде скористатися вже в усіх трамвая, тролейбусах та автобусах "Запоріжелектротрансу". При цьому готівковий розрахунок також буде доступним для запоріжців.

Як розповів фінансовий директор КП «Запоріжелектротранс» Володимир Сухачов, новий спосіб оплати значно розширює можливості пасажирів, адже тепер вони можуть обрати спосіб розрахунку за користування муніципальним транспортом.

- На сьогоднішній день частина комунального транспорту вже обладнана системою безконтактної оплати проїзду. В першу чергу – це нові машини. Система працює дуже просто – достатньо мати мобільний телефон або банківську картку з чіпом. Смартфон або картку необхідно піднести до пристрою, він зчитає інформацію та здійснить списання коштів в якості оплати проїзду, - розповів Володимир Сухачов.

Окрім цього, оплатити за проїзд можна також за допомогою спеціального мобільного додатку EasyWallet UA або зчитавши смартфоном спеціальний QR-код, який міститься на валідаторі.

При цьому таку оплату зможуть перевірити контролери «Запоріжелектротрансу», зчитавши за допомогою спеціальних пристроїв інформацію про платіж з банківської картки чи телефона.

Запоріжці позитивно оцінюють такі нововведення в комунальному транспорті міста.

- Така система дуже зручна тим, що не потрібно відволікати водія, передаючи йому готівку за проїзд. А так підійшов до пристрою – оплатив, і все. У нас теж є NFC, тож будемо оплачувати проїзд безконтактно, - розповів місцевий житель Олександр.

Валідатори встановлені біля середніх та задніх дверей машини. Найближчим часом термінали також матимуть і водії. За словами Володимира Сухачова, за вчорашній день за першу годину роботи безконтактної системи було здійснено більше 30 транзакцій – 24 з них за допомогою банківської картки, кілька через мобільний додаток, ще частина – через QR-код.