Інститут розвитку Запоріжжя представив інтерактивну мапу міста

16.11.2020 14:53

Побачити на мапі міста роботи, які виконуються коштом міського бюджету, відтепер зможе будь-який користувач Інтернету. Проєкт КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» спрямований на демонстрацію (на мапі міста) інформації про зміни, які реалізуються за кошти міського бюджету та на покращення доступу до даних, які становлять суспільний інтерес.

Головна сторінка сайту «Запорізький міський простір» пропонує користувачам ознайомитися з категоріями об’єктів міста: інфраструктура, велоінфраструктура, місця для відпочинку, проєкти Громадського бюджету, паркування, освітлення, місця, де відбувається поточний ремонт та багато іншого. Щоб ознайомитися з інформацією варто лише перейти за посиланням http://map.zp.gov.ua/ або натиснути іконку «Запорізький міський простір» на порталі електронних сервісів на сайті Запорізької міської ради https://zp.gov.ua/uk/page/e-services.

- Працюючи над масштабним порталом «Запорізький міський простір», ми хотіли, щоб кожен мешканець міста почувався у зоні комфорту, маючи під рукою інформацію про ті об’єкти, які будуються, ремонтуються або будь-яким чином змінюються в ареалі його проживання. Тепер така можливість є, і це означає, що все місто як на долоні, а точніше – на екрані смартфону. Це універсальний цифровий гід як для містян, які хочуть подивитися, що відбувається чи планується в їхньому районі, так і для гостей міста, - зазначила заступниця директора КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя», координатор проєкту «Запорізький міський простір» Саодат Усмонова.

Крім того, користувачі сайту «Запорізький міський простір» зможуть побачити, які об’єкти планується реконструювати в їхньому районі. Відповідна інформація і раніше була у вільному доступі, проте дані знаходились у вигляді документів, зміст яких мало зрозумілий користувачам. Відтепер будь-хто зможе відслідковувати життя міста, темпи благоустрою, плани керівництва районів на майбутнє територій.

Є на сайті можливість висловити свої побажання щодо будь-яких питань благоустрою. Фахівці Інституту розвитку міста Запоріжжя відкриті для пропозицій та творчих ідей містян. З цією метою розробники передбачили форму зворотного зв’язку.

Оцінити, як втілюється міська стратегія розвитку, запоріжці зможуть орієнтуючись на документ «Стратегія розвитку Запоріжжя до 2028 року», який також знаходиться на головній сторінці сайту «Запорізький міський простір».