Про звільнення території міста Запоріжжя від самовільно розміщеного об’єкта за адресою: Леоніда Жаботинського, 48

Рішення виконавчого комітету №183 від 26.04.2019. Дата оприлюднення 03.05.2019

Керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженим Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244, Правилами благоустрою території міста Запоріжжя, затвердженими рішенням Запорізької міської ради від 22.06.2011 №41 (зі змінами та доповненнями), у зв’язку з фактом виявлення самовільно розміщеного об’єкта, який розмістила Запорізька об’єднана технічна школа товариства сприяння обороні України (інд. № 05507715) в особі керівника Кириченка Юрія Віталійовича, на підставі акту про виявлення самовільно розміщеного об’єкта, фотоматеріалів, припису, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 25.03.2019 № 125/24 «Про надання дозволу на порушення об’єкта благоустрою Запорізькій об’єднаній технічній школі товариства сприяння обороні України за адресою: м. Запоріжжя, вул. Леоніда Жаботинського, 48-50», на проведення робіт, пов’язаних з порушенням благоустрою об’єктів зеленого господарства; ремонту та/або улаштування майданчиків для паркування транспортних засобів, спортивних, дитячих та інших майданчиків, визнати таким, що втратило чинність.

2. Визначити самовільно розміщеним об’єктом, що підлягає відокремленню від місця його розташування малу архітектурну форму – металевий паркан, розташований за адресою: м. Запоріжжя, Леоніда Жаботинського, 48. 

3. Звільнити територію м. Запоріжжя від самовільно розміщеного об’єкта - малої архітектурної форми – металевого паркану, розташованого за адресою: м. Запоріжжя, Леоніда Жаботинського, 48. 

Звільнення території міста Запоріжжя від самовільно розміщеного об’єкта здійснити шляхом демонтажу та транспортування цього об’єкта до місця зберігання.

4. Виконання цього рішення доручити районній адміністрації міської ради по Вознесенівському району як балансоутримувачу території, на якій знаходиться самовільно розміщений об’єкт.

5. Районній адміністрації міської ради по Вознесенівському району:

5.1. Здійснити звільнення території від самовільно розміщеного об’єкта, відповідно до вимог Правил благоустрою території міста Запоріжжя.

5.2. Забезпечити організацію та координацію робіт по звільненню закріпленої території від самовільно розміщеного об’єкта.

5.3. Здійснити заходи щодо обліку, зберігання, повернення самовільно розміщеного об’єкта, від якого звільнено територію міста Запоріжжя, відповідно до вимог Правил благоустрою території міста Запоріжжя.

5.4. Привести територію місця розташування самовільно розміщеного об’єкта в належний стан з відновленням її благоустрою після демонтажу.

6. Визначити місцем зберігання демонтованого самовільно розміщеного об’єкта територію депо №2 Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Лізи Чайкіної, 1.

7. Комісії для організації і координації робіт з усунення наслідків порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя шляхом звільнення території міста Запоріжжя від самовільно розміщеного об’єкта за участі  комунальних підприємств, визначених в п. 8 цього рішення, здійснити заходи  для звільнення території міста Запоріжжя від самовільно розміщеного об’єкта шляхом демонтажу та транспортування цього об’єкту до місця зберігання.

8. Комунальному підприємству «Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів», комунальному підприємству «Водоканал», Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс», комунальному підприємству електромереж зовнішнього освітлення «Запоріжміськсвітло», комунальному підприємству «Титан», комунальному ремонтно-будівельному підприємству «Зеленбуд» у присутності Комісії для організації і координації робіт з усунення наслідків порушення Правил благоустрою території міста Запоріжжя шляхом звільнення території міста Запоріжжя від самовільно розміщеного об’єкта виконати демонтаж самовільно розміщеного об’єкта – комплекс заходів, які передбачають відокремлення самовільно розміщеного об’єкта, а також майна, що знаходиться в цьому об’єкті, від місця його розташування або його основи, тощо (у тому числі від’єднання від інженерних мереж при необхідності), завантаження, транспортування на місце подальшого зберігання, тощо.

9. Комунальному підприємству «Експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» залучити спеціалізовану техніку та працівників для здійснення заходів з демонтажу самовільно розміщеного об’єкта.

10. Комунальному підприємству «Водоканал» залучити спеціалізовану техніку та працівників для здійснення заходів з демонтажу самовільно розміщеного об’єкта.

11.Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» залучити спеціалізовану техніку та працівників для здійснення заходів з демонтажу самовільно розміщеного об’єкта.

12. Комунальному підприємству електромереж зовнішнього освітлення «Запоріжміськсвітло» надати спеціалізовану техніку та залучити працівників для від’єднання від інженерних мереж освітлення самовільно розміщеного об’єкта (у разі підключення самовільно розміщеного об’єкта до мереж електропостачання).

13. Комунальному підприємству «Титан» залучити необхідний інструмент та працівників для здійснення заходів з демонтажу самовільно розміщеного об’єкта.

14. Комунальному ремонтно-будівельному підприємству «Зеленбуд» залучити необхідне обладнання та працівників для здійснення заходів з демонтажу самовільно розміщеного об’єкта.

15. Директорам комунальних підприємств зазначених у п. 8 цього рішення перед виконанням заходів з демонтажу самовільно розміщеного об’єкта провести цільові інструктажі з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

16. Просити Департамент охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації організувати чергування бригади швидкої медичної допомоги під час проведення зазначених заходів.

17. Просити Дніпровський відділ поліції Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області забезпечити охорону громадського порядку під час проведення зазначених заходів.

18. Просити управління патрульної поліції в м. Запоріжжя Департаменту патрульної поліції України забезпечити безпеку дорожнього руху під час проведення зазначених заходів.

19. Просити ГУ ДСНС України у Запорізькій області організувати чергування пожежної машини під час проведення зазначених заходів.

20. Оприлюднити дане рішення на офіційному сайті Запорізької міської ради.

21. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з  питань  діяльності  виконавчих  органів ради Волобуєва В.О., голову районної адміністрації міської ради по Вознесенівському району Звегінцева А.В.  

 

Міський голова                                                                              В.В. Буряк