Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27/05/2009

Рішення виконавчого комітету від 27.05.2009 № 183 «“Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 30.11.1998 № 642 “Про Положення про порядок погодження умов приватизації об’єктів комунальної власності, Порядок отримання дозволу органу приватизації на дії щодо майна об’єктів, включених у перелік об’єктів, що приватизуються, Порядок узгодження з органом приватизації подальшого відчуження об’єкта приватизації”»

На виконання ст. 29 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 27 Закону України “Про приватизацію державного майна”, ст. 7 Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)”, Програми приватизації об'єктів комунальної власності міста Запоріжжя, затвердженої рішенням сесії Запорізької міської ради від 26.06.1998 № 26 (зі змінами, внесеними згідно з рішенням міської ради від 28.01.2004 № 60) виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Внести в додатки 1, 2, 3 до рішення виконавчого комітету міської ради від 30.11.1998 № 642 “Про Положення про порядок погодження умов приватизації об'єктів комунальної власності, Порядок отримання дозволу органу приватизації на дії щодо майна об'єктів, включених у перелік об'єктів, що приватизуються, Порядок узгодження з органом приватизації подальшого відчуження об'єкта приватизації” такі зміни:
1.1. У пункті 3 додатка 1 виключити слова: “…Державної програми приватизації на 1998 рік…” та далі за текстом.
1.2. Перелічення 4 пункту 5 додатку 1 доповнити текстом такого змісту:
“…(для підприємств як цілісних майнових комплексів).”.
1.3. Перелічення 6 пункту 5 додатку 1 доповнити текстом такого змісту:
“…згідно з чинним законодавством України.”.
1.4. Підпункт к) пункту 3 додатку 2 доповнити текстом такого змісту:
“…з урахуванням рівня інфляції.”.
1.5. Додаток 3 викласти в новій редакції згідно з додатком.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В. В. Гриценка.

Міський голова Є. Г.Карташов
  Додаток
до рішення виконавчого
комітету міської ради
27.05.2009 № 183

ПОРЯДОК
узгодження з органом приватизації
подальшого відчуження об'єкта приватизації

1. Цей порядок розроблений відповідно до Законів України “Про приватизацію державного майна”, “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)”, “Про власність”, наказу Фонду державного майна України (надалі – ФДМУ) від 30.03.2001 № 500 “Про затвердження Порядку надання державними органами приватизації згоди на подальше відчуження об'єктів, придбаними покупцями державного майна за договорами купівлі-продажу” (зі змінами та доповненнями) та Програми приватизації об'єктів комунальної власності міста Запоріжжя, затвердженої рішенням міської ради від 26.06.1998 № 26 (зі змінами, внесеними рішенням міської ради від 28.01.2004 № 60).
Цим Порядком регулюється процедура узгодження з органом приватизації подальшого відчуження об'єктів, які були приватизовані як об'єкти права комунальної власності міста Запоріжжя, та передання їх у заставу власником в період дії зобов'язань за договором купівлі-продажу.
2. Право на подальше відчуження об'єктів приватизації мають їхні власники.
Право власності повинно бути підтверджено договором купівлі-продажу, укладеним з органом приватизації, актом прийому-передачі, а також витягом про реєстрацію об'єкта як нерухомого майна, виданим орендним підприємством “Запорізьке міжміське бюро технічної інвентаризації”.
3. Узгодження з органом приватизації має обов'язковий характер в межах терміну дії зобов'язань власника об'єкта приватизації, визначеному у договорі купівлі-продажу.
4. Щодо наміру здійснити відчуження об'єкта приватизації його власник звертається до органу приватизації.
5. Звернення про узгодження відчуження надсилається органу приватизації у письмовій формі та в обов'язковому порядку повинно містити інформацію про те, що на нового власника будуть покладені зобов'язання за договором купівлі-продажу об'єкта, які потребують виконання.
6. Розгляд звернення органом приватизації здійснюється у разі:
– виконання власником всіх грошових зобов'язань за договором купівлі-продажу об'єкта приватизації;
– виконання власником рішень судів (господарських судів) щодо санкцій, передбачених чинним законодавством та умовами договору купівлі-продажу об'єкта приватизації за порушення цих умов.
Звернення розглядається у місячний термін відповідно до резолюції керівника органу приватизації. Відповідний відділ органу приватизації перевіряє виконання власником зобов'язань за договорами купівлі-продажу об'єкта.
У разі відсутності підстав для відмови, заявнику надається письмова відповідь-узгодження на подальше відчуження.
У разі наявності аргументованих підстав для відмови у наданні узгодження на подальше відчуження об'єкта приватизації власнику об'єкта надсилається мотивована відповідь.
Погодження органом приватизації подальшого відчуження об'єкта здійснюється шляхом накладання на договір подальшого відчуження, поряд з підписами сторін договору, резолюції “Погоджено” за підписом керівника органу приватизації або його заступника, завіреним печаткою.
Власник об'єкта і новий покупець зобов'язані відобразити у договорі купівлі-продажу момент, пов'язаний з переходом обов'язків попереднього власника до нового, пов'язаних з об'єктом приватизації і відображених у договорі купівлі-продажу цього об'єкта, як об'єкта права комунальної власності.
У разі порушення цієї норми власник об'єкта приватизації та покупець несуть відповідальність у порядку, встановленому чинним законодавством України.
На вимогу будь-якої із сторін договору подальшого відчуження органом приватизації повинна бути забезпечена конфіденційність цього відчуження.
Внесення змін до договору подальшого відчуження у частині, що стосується умов договору купівлі-продажу об'єкта приватизації, здійснюється за погодженням з органом приватизації у порядку, визначеному чинним законодавством.
У разі необхідності щодо зміни умов договору купівлі-продажу власник надає до органу приватизації узгодження з відповідними структурними підрозділами міської ради.
Орган приватизації веде облік відчужених об'єктів приватизації в межах терміну дії зобов'язань покупців щодо придбаного комунального майна.
Якщо власник об'єкта приватизації чи новий покупець надіслали повідомлення до органу приватизації після укладення між ними договору купівлі-продажу об'єкта приватизації та термін дії умов договору купівлі-продажу ще не закінчився, то працівники органу приватизації за дорученням керівника органу приватизації вивчають ситуацію і надають пропозиції щодо надання чи ненадання узгодження органу приватизації на таке подальше відчуження, і у разі необхідності порушують питання про відповідальність сторін згідно з чинним законодавством.
7. Коли працівники органу приватизації під час перевірки виконання покупцем об'єкта приватизації зобов'язань за договором купівлі-продажу встановили факт подальшого відчуження об'єкта без узгодження з органом приватизації, то надаються пропозиції щодо можливих дій органу приватизації в цьому випадку, розірвання або визнання недійсним договору купівлі-продажу.
8. Договір застави, погоджений органом приватизації, повинен передбачати, що у разі реалізації заставодержателем свого права на звернення стягнення на заставлений об'єкт у разі невиконання власником своїх зобов'язань за договором застави, пов'язаний з цим продаж об'єкта застави повинен здійснюватись лише за погодженням з органом приватизації.

Керуючий справами
виконкому ради
Є.О.Семенков