Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

Харченко Регіна Владиславівна

Секретар Запорізької міської ради


Телефон: +380612246900


Режим роботи/графік прийому громадян:
<p>Графік прийому громадян: згідно плану роботи (за попереднім записом), каб.119</p>

Харченко Регіна Владиславівна, громадянка України, народилася 21 вересня 1990 року в селі Октябрському Первомайського району Кримської області (на теперішній час – Автономної Республіки Крим України).

Освіта: в 2013 р. закінчила Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», отримала вищу освіту за напрямом підготовки «Правознавство» та здобула кваліфікацію юриста.
В 2022 році закінчила Національний університет «Львівська політехніка» за освітньою програмою і спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», здобувши кваліфікацію ступеню вищої освіти магістр у галузі знань «Публічне управління та адміністрування».
В 2024 році закінчила Класичний приватний університет за освітньою програмою «Медіа-комунікації», здобувши ступінь вищої освіти магістра у галузі знань та за спеціальністю «Журналістика» і професійну кваліфікацію менеджеру (управителя) із комунікаційних технологій, прес-секретаря, речника.

Трудова діяльність: трудову діяльність розпочала в управлінні Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Запоріжжя в вересні 2013 року.
В серпні 2015 року була призначена головним державним інспектором юридичного відділу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби.
В 2016 році працювала на посаді головного державного інспектора юридичного відділу Запорізької митниці Державної фіскальної служби.
В 2016 – 2017 роках працювала юрисконсультом ВАТ «Запоріжжяобленерго», юрисконсультом в приватному підприємстві «Юридичний центр «Феміда».
У 2018 році отримала свідоцтво про здійснення адвокатської діяльності.
В 2018-2020 роках працювала провідним юрисконсультом в комунальній установі «Обласний центр медико-санітарної експертизи» Запорізької обласної ради.
З грудня 2020 року по 22.04.2024 працювала юристом в товаристві з обмеженою відповідальністю «Марко Продукт».
З вересня 2021 року по квітень 2024 року була фізичною особою-підприємцем у сфері права, у сфері бухгалтерського обліку та аудиту, з питань оподаткування, партнером адвокатського бюро «Юрконсалт» з практики податкового супроводу.
З 2016 року по 2021 рік була помічником-консультантом депутата Запорізької міської ради.
З грудня 2020 року і дотепер є депутатом Запорізької міської ради, членом постійної комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відноси Запорізької міської ради.
З початку каденції і до 22.04.2024 очолювала фракцію політичної партії «Слуга народу» у Запорізькій міській раді.
24.04.2024 обрана секретарем Запорізької міської ради.


Секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко:

  • Здійснює повноваження міського голови до моменту початку повноважень Запорізького міського голови, обраного на позачергових виборах відповідно до закону, або до дня відкриття першої сесії Запорізької міської ради, обраної на чергових місцевих виборах.
  • Виконує повноваження, передбачені статтею 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
  • Координує діяльність заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради-керуючого справами виконавчого комітету міської ради.
  • Сприяє розвитку міжнародного співробітництва, налагодження зовнішньоекономічних зв’язків.
  • Здійснює інші повноваження, визначені нормативними документами.