Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

Запобігання корупції

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого комітету Запорізької міської ради співпрацює з особами, які повідомляють про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України «Про запобігання корупції».

Тому, у разі якщо особам відомі можливі факти порушення антикорупційного законодавства працівниками апарату Запорізької міської ради і виконавчого комітету Запорізької міської ради за наявності обґрунтованого переконання, що інформація є достовірною, вони можуть звертатися та повідомити про наявну інформацію телефоном (061) 224-69-78, електронною поштою dovira@zp.gov.ua, або за посиланням https://zp.gov.ua/corruption.  

Інформація може надаватися також анонімно. Анонімне повідомлення про порушення вимог антикорупційного законодавства підлягатиме розгляду, якщо зазначена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені. Анонімне повідомлення не може розглядатися як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян», а тому його надання не обумовлює обов’язкової підготовки відповіді заявнику.

Згідно з частиною 2 статті 53 Закону України «Про запобігання корупції» Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави. За наявності загрози життю, житлу, здоров’ю та майну осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, або їх близьких осіб, у зв’язку із здійсненим повідомленням про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», правоохоронними органами до них можуть бути застосовані правові, організаційно-технічні та інші спрямовані на захист від протиправних посягань заходи, передбачені Законом України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві».

Поділитись

Повідомити про корупцію

Ви можете повідомити про корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Антикорупційний уповноважений

Сектор запобігання корупції. Контакти, графік роботи, положення.

Документи

Документи, які регламентують діяльність антикорупційного уповноваженого.