Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

17/10/2007

Рішення міської ради від 17.10.2007 № 26 «Про затвердження Програми по забезпеченню розосередження транспортних засобів по проспекту Леніна»

Керуючись Законами України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про транспорт”, „Про внесення змін до Закону України „Про автомобільний транспорт”, „Про міський електричний транспорт”, „Про дорожній рух”, Правил розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту КДП 204/12 Україна 240-95 та з метою гарантованого задоволення потреб населення та підприємств міста у пасажирських перевезеннях, Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Програму по забезпеченню розосередження транспортних засобів по проспекту Леніна (додається).
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гладченка С.М. та постійну комісію з питань життєзабезпечення міста (робота галузей міського господарства) міської ради (Саатов Д.М.)

Міський голова Є.Г.Карташов
  Додаток
до рішення міської ради
17.10.2007 № 26

Програма
по забезпеченню розосередження транспортних засобів по проспекту Леніна

1. Загальні положення.

Транспорт – важлива складова частина виробничої інфраструктури м. Запоріжжя, яка забезпечує життєдіяльність суспільства у виробничих сферах.
До міського транспорту пред'являються певні вимоги. Основними з них є повна надійність та безпека руху; висока маневреність рухомого складу; відповідно висока швидкість сполучення; найбільша зручність для пасажирів; відсутність шуму при його русі; висока частота та регулярність руху; найменші затрати часу для пересадки і переходу на інші маршрути.
Міський транспорт являється маршрутним, з короткими перегонами і частими зупинками для посадки та висадки пасажирів. Крім того, міський транспорт здійснює велику кількість вимушених зупинок, які викликані умовами вуличного руху.
Головним завданням вирішення основних проблем організації міського пасажирського транспорту є облаштування транспортної мережі, а саме, відповідними зупинковими пунктами.
Виконання Програми сприятиме підвищенню якісного рівня обслуговування населення міста пасажирськими перевезеннями, забезпеченню безпечними умовами роботи транспорту загального користування і безпеці пасажирів під час посадки – висадки на зупинках громадського транспорту, стимулюватиме впровадження новітніх технологій перевезень, сучасних транспортних засобів.
Міська транспортна мережа м. Запоріжжя складається з автобусних маршрутів загального користування та маршрутів електротранспорту.
Пасажирські перевезення в місті виконують 2 трамвайних депо, 2 тролейбусних парки, 42 автотранспортних підприємства різних форм власності.
На міській транспортній мережі в середньому за добу працює 130 одиниць трамвайних вагонів, 100 тролейбусів, 1208 автобусів різної класності.
Міська маршрутна мережа на сьогоднішній день складається з 9 трамвайних, 9 тролейбусних маршрутів та 176 автобусних маршрутів.

2. Головний розпорядник.

Управління транспорту та зв'язку Запорізької міської ради здійснює контроль та несе відповідальність за виконання програми.

3. Законодавча база.

Програма по встановленню дорожніх знаків на зупинках громадського транспорту для розосередження транспортних засобів по проспекту Леніна (далі Програма) розроблена з урахуванням вимог Законів України „Про транспорт”, „Про внесення змін до Закону України „Про автомобільний транспорт”, „Про дорожній рух”, „Про міський електричний транспорт”, Постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 №141 „Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” Наказу Міністерства Транспорту України від 21.01.1998 №21 „Про затвердження Порядку і умов організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом”, Правил розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту КДП 204/12 Україна 240-95, затверджених наказом Держжитлокомунгоспу України від 15.05.2005 №21.

4. Мета Програми.

Метою програми є гарантоване і ефективне задоволення потреб у безпечному і якісному транспортному обслуговуванні населення міста.
Найважливішою умовою забезпечення такого рівня перевезень пасажирів є комплексне вирішення питання розосередження транспортних засобів на зупинках громадського транспорту для підвищення рівня безпеки перевезень.

5.  Завдання програми.

Основним завданням програми є:
- встановлення дорожніх знаків на 36 зупинках громадського транспорту по проспекту Леніна для розосередження транспортних засобів.

6. Очікуваний результат.

1. Комплексне вирішення питання розосередження транспортних засобів на зупинках громадського транспорту по проспекту Леніна.
2. За рахунок встановлення дорожніх знаків на 36 зупинках громадського транспорту по пр. Леніна, підвищиться рівень безпеки пасажирів і учасників дорожнього руху та якість перевезень;
3. Покращення регулярності руху на маршрутах авто- та електротранспорту 90%.
4. Покращення контролю за роботою авто- та електротранспорту.
5. Забезпечення безпечного і якісного обслуговування пасажирів усіма видами транспорту.

7. Джерела фінансування.

Фінансування на виконання зазначеної Програми здійснюється за рахунок надходжень з міського бюджету в сумі 61,236 тис. грн. (сума може бути скоригована на протязі поточного року).
Обсяг асигнувань складає:
-   на 2007 рік – 61,236 тис. грн.

 

 Розподіл видатків до рішення міської ради №26 від 17.10.2007

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення