Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30/10/2006

Рішення виконавчого комітету від 30.10.2006 № 390 «Про порядок проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі»

З метою покращення транспортного обслуговування населення, керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про автомобільний транспорт”, Постановами Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 139 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування” та №141 “Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”, виконавчий комітет Запорізької міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити:
1.1. Положення про порядок проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі (додається).
1.2. Умови проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі (додається).
2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 26.10.2005 № 376/1 „Про порядок проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування” вважати таким, що втратило чинність.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гальцова В.Є., заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаска В.В. та начальника управління транспорту та зв'язку міської ради Костюченка Л.А.

Міський голова Є.Г.Карташов

 

  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
30.10.2006 № 390/1

Положення
про порядок проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає процедуру підготовки та проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі.
Положення розроблено відповідно до Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про автомобільний транспорт" (від 23.02.2006 № 3492- IV ), постанови Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 139 та інших законодавчих актів.
1.2. Поняття, що використовуються у Положенні, мають таке значення:
-   автобусний маршрут загального користування – шлях проходження автобуса між початковим та кінцевим пунктами з визначеними місцями на дорозі для посадки (висадки) пасажирів;
-   графік руху – відомості про час і послідовність виконання рейсу;
-   замовник перевезень (далі - Замовник) – виконавчий комітет Запорізької міської ради;
-   зупинка – спеціально обладнаний пункт для очікування автобуса та посадки і висадки пасажирів;
-   інвестиційний проект-зобов'язання – завірений відповідно до вимог чинного законодавства договір на придбання претендентом нового рухомого складу не пізніш, як на протязі одного року;
-   конкурс – конкурентний спосіб надання права на перевезення пасажирів на автобусному маршруті (маршрутах) загального користування;
-   конкурсний комітет – постійний орган, утворюваний Замовником, з підготовки та проведення конкурсу;
-   паспорт маршруту – документ, що містить схему маршруту, розклад руху та інші відомості про автобусний маршрут, затверджений в встановленому законодавством порядку;
- оборотний рейс – рух автобуса від початкової до кінцевої зупинки маршруту та у зворотному напрямку до початкової;
-   об'єкт конкурсу – автобусний маршрут (маршрути) загального користування, оборотний рейс (рейси);
-   претендент – юридична або фізична особа, пасажирський перевізник, яка офіційно подала свої пропозиції для участі у конкурсі;
-   розклад руху – сукупність графіків руху автобусів за маршрутом;
  режим руху – сукупність ознак роботи автобусного маршруту загального користування, завдяки яким розрізняють звичайний (з дотриманням усіх зупинок, передбачених розкладом руху), експресний (із скороченням кількості зупинок та часу перевезення) та режим маршрутного таксі (з висадкою і посадкою пасажирів на їх вимогу).
1.3. Метою проведення конкурсу є розвиток конкуренції, обмеження монополізму на ринку пасажирських транспортних послуг та вибір на конкурсних засадах юридичних або фізичних осіб, які спроможні забезпечити ефективне та якісне перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
1.4. На конкурс виносяться маршрути із затвердженими паспортами.
Об'єктом конкурсу визначається кожний окремий автобусний маршрут загального користування або оборотний рейс (рейси) маршруту.
Перелік об'єктів затверджує Замовник.
1.5. У конкурсі можуть брати участь пасажирські перевізники, які на законних підставах використовують у достатній кількості сертифіковані автобуси відповідного класу або, в разі, якщо транспортні засоби претендента не відповідають умовам конкурсу, надали до конкурсного комітету інвестиційний проект-зобов'язання на придбання, у випадку перемоги у конкурсі, відповідної умовам конкурсу кількості та класності нових транспортних засобів. Термін виконання інвестиційного проекту-зобов'язання має бути не більшим, ніж один рік.
1.6. До участі у конкурсі не допускаються претенденти, які:
-   не відповідають вимогам п. 1.5. цього Положення;
-   не мають ліцензії на відповідний вид діяльності;
-   визначені банкрутами або щодо яких порушено справу про банкрутство чи ліквідацію, як суб'єкта підприємницької діяльності;
-   надали для участі у конкурсі невірно оформлені документи або такі, що містять недостовірну інформацію;
-   не мають виробничої бази та не уклали або не виконують договори про здійснення контролю за технічним та санітарним станом, проведення технічного обслуговування рухомого складу;
-   не можуть забезпечити контроль за станом здоров'я водіїв перед виїздом на маршрут;
- не дотримуються вимог законодавства щодо умов праці та відпочинку, стажування та інструктажів водіїв, а також обов'язкового підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів підприємства (підприємця).

2. Підготовка конкурсу

2.1. Конкурс є відкритим для всіх претендентів.
2.2. Рішення щодо проведення конкурсу приймає Замовник.
2.3. Замовник може організовувати проведення конкурсу самостійно або залучати на конкурсних умовах за договором підприємства (установи, організації), які мають фахівців та досвід роботи не менше трьох років з питань організації пасажирських перевезень. За дорученням Замовника таке підприємство (установа, організація) готує матеріали щодо умов конкурсу, паспортів автобусних маршрутів, аналізу одержаних пропозицій та їх оцінки, договорів з переможцями та інші матеріали.
Умови конкурсу затверджує Замовник.
2.4. Для підготовки та проведення конкурсу Замовник утворює конкурсний комітет до складу якого включаються представники відповідного територіального органу Міністерства транспорту та зв'язку України, Державтоінспекції, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також організацій-споживачів послуг пасажирського автомобільного транспорту загального користування, громадських організацій.
2.5. Персональний склад конкурсного комітету затверджує Замовник.
2.6. Умови проведення конкурсу є обов'язковими для конкурсного комітету та претендентів.
2.7. Конкурсний комітет публікує не пізніше, як за 15 днів до початку конкурсу в засобах масової інформації оголошення про конкурс, яке повинно містити таку інформацію:
- найменування Замовника;
- найменування та основні характеристики об'єктів конкурсу;
- умови конкурсу, вимоги щодо регулярності руху та охорони навколишнього середовища;
- розмір плати за участь у конкурсі та реквізити одержувача коштів;
- строк подання та адресу, за якою подаються документи на конкурс;
- місце і дату одержання бланків документів на конкурс;
- місце, дату і час проведення конкурсу;
- строк, не пізніше якого переможцю конкурсу необхідно розпочати перевезення пасажирів на маршруті;
- телефон для довідок з питань проведення конкурсу.

3. Подання документів на конкурс

3.1. Для участі у конкурсі претендент особисто подає до конкурсного комітету такі документи:
- заяву на участь у конкурсі (додаток 1);
- конкурсні пропозиції щодо визначення транспортних засобів для роботи на автобусному маршруті загального користування та, у разі необхідності, завірену копію договору (відповідно до п. 1.5. цього Положення), вартості транспортних послуг та механізм її зміни, здешевлення поїздки для окремих категорій громадян тощо;
- нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування;
- інформацію про наявність 10 – 20% резерву автобусів для заміни рухомого складу на маршруті у разі виходу їх з ладу;
- документ, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі.
До заяви на участь у конкурсі додаються завірені печаткою претендента копії ліцензійних карток на кожен транспортний засіб, що визначений для роботи на маршруті.
3.2. Претендент подає документи у конверті, на якому зазначається його назва, адреса і найменування об'єкта конкурсу, з поміткою „Заява на участь у конкурсі”.
Подані на конкурс документи реєструються конкурсним комітетом у журналі обліку. Відповідальний за прийом документів та представник претендента ставлять в журналі прийому документів на конкурс свої підписи про прийом – здачу документів.
3.3. Документи, подані не в повному обсязі, не реєструються і повертаються претенденту із зазначенням причин.
3.4. Документи, які надійшли до конкурсного комітету після встановленого строку, не розглядаються.
3.5. За роз'ясненнями щодо оформлення документів на конкурс або умов конкурсу претендент має право письмово звернутися до Замовника не пізніше ніж за 5 днів до закінчення строку подання документів. Відповідь надається у письмовій формі у 3-и денний термін.
Умови конкурсу можуть бути роз'яснені також шляхом проведення конференції, яку організовує Замовник.
3.6. Будь-які зміни умов конкурсу повинні бути одночасно доведені до всіх претендентів.
3.7. Конверти з документами на конкурс розпечатуються конкурсним комітетом на своєму засіданні у порядку їх надходження.

4. Визначення переможця конкурсу

4.1. Конкурсним комітетом складається список претендентів допущених до участі у конкурсі та оформлюється протоколом засідання конкурсного комітету.
Конкурсний комітет має право організовувати перевірки достовірності наданої претендентами на конкурс інформації. Порядок проведення перевірок та склад комісії встановлює конкурсний комітет на своєму засіданні.
4.2. Претенденти, яким відмовлено в участі у конкурсі, повідомляються про це письмово з відповідним обґрунтуванням відмови не пізніше, як через п'ять днів після затвердження Замовником списку учасників конкурсу.
4.3. Визначаючи переможця конкурсу, конкурсний комітет враховує:
- технічний стан рухомого складу та його термін експлуатації;
- наявність виробничої бази або можливості для підтримання належного технічного та санітарного стану рухомого складу;
- наявність резерву автобусів для заміни рухомого складу на автобусних маршрутах загального користування у разі виходу їх з ладу;
- умови для здійснення контролю за станом здоров'я водіїв перед виїздом на маршрут;
-   наявність інвестиційних проектів-зобов'язань та їх привабливість;
- стаж роботи претендента з перевезення пасажирів;
- результати перевірки достовірності наданої претендентами на конкурс інформації;
- конкурсні пропозиції інших претендентів.
4.4. На засідання конкурсного комітету запрошуються всі претенденти, у присутності яких оголошуються конкурсні пропозиції. Претендентам надається право обґрунтування запропонованих ними та внесення нових конкурсних пропозицій.
4.5. У ході проведення конкурсу претенденти можуть вносити пропозиції, які відрізняються від викладених ними поданих на конкурс документах.
4.6. У разі відсутності на конкурсі представника претендента конкурсний комітет розглядає пропозиції, викладені в поданих претендентом документах.
4.7. Переможцем конкурсу визнається претендент, який відповідає кваліфікаційним вимогам до пасажирських перевізників (п. 1.5. та 1.6. цього Положення), може забезпечити належну якість перевезень пасажирів і за оцінкою конкурсного комітету зайняв перше місце. У разі відмови цього претендента договір може бути укладений з претендентом який зайняв друге місце. У разі відмови претендента, який зайняв друге місце, від укладання договору конкурс вважається таким, що не відбувся.
4.8. Рішення про результати конкурсу приймаються конкурсним комітетом на закритому засіданні у присутності не менше ніж половини його складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсного комітету.
4.9. Переможець конкурсу оголошується на відкритому засіданні конкурсного комітету із запрошенням на нього усіх претендентів.
4.10. При визначенні переможця конкурсу на маршруті перевага, за інших рівних умов, надається претенденту, який представив до конкурсного комітету сертифікат відповідності послуг з перевезення пасажирів автобусами ліцензійним умовам.
4.11. Якщо в конкурсі взяв участь тільки один претендент, переможцем конкурсу може бути визнаний цей претендент.
Якщо конкурс не відбувся Замовник призначає пасажирського перевізника один раз на термін до трьох місяців і проводить новий конкурс.
Такий маршрут, на право обслуговування якого конкурс не відбувся вдруге, Замовником визнається таким, що потребує доопрацювання, яке проводиться управлінням транспорту та зв'язку Запорізької міської ради. Процедура зміни маршруту або його закриття виконується відповідно до діючого законодавства. У разі внесення змін до такого маршруту Замовник призначає пасажирського перевізника один раз на термін до трьох місяців, після чого за результатами функціонування маршруту приймає рішення щодо доцільності його подальшої експлуатації або закриття.
4.12. Рішення конкурсного комітету щодо визначення переможця конкурсу оформляється протоколом, який підписується головою та секретарем конкурсного комітету, і надсилається у триденний строк Замовнику, переможцю конкурсу та іншим учасникам конкурсу (на запит).
4.13. Переможець конкурсу укладає із Замовником договір про перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування, в якому визначаються права, обв'язки та відповідальність сторін (додаток 2). Переможець конкурсу повинен самостійно забезпечувати перевезення, крім випадків, визначених чинним законодавством.
4.14. Контроль за виконанням пасажирським перевізником умов договору на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування здійснює Замовник (уповноважена ним особа) відповідно до цього Положення та укладеного договору, якщо інше не передбачено законодавством.
4.15. Строк договору на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування – п'ять років. У разі, коли переможцем конкурсу визначено претендента, що надав до конкурсного комітету інвестиційний проект-зобов'язання на придбання відповідної умовам конкурсу кількості та класності нових транспортних засобів, договір на перевезення пасажирів укладається на один рік.
Якщо автомобільний перевізник виконав свої зобов'язання в встановлений термін, Замовник має право продовжити термін дії договору на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, відповідно до вимог чинного законодавства.
Якщо автомобільний перевізник не виконав своїх зобов'язань в встановлений термін, Замовник оголошує новий конкурс.
4.16. У разі припинення переможцем перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування з підстав, передбачених законодавством або договором, Замовник призначає для роботи на маршруті автомобільного перевізника, який за результатами конкурсу зайняв наступне місце, а в разі їх відмови – призначає до проведення конкурсу автомобільного перевізника один раз на термін не більше, ніж три місяця.

5. Фінансування проведення конкурсу

5.1. Фінансування проведення конкурсу здійснюється Замовником за рахунок власних коштів.
5.2. Розмір плати за участь у конкурсі встановлюється Замовником і не може перевищувати 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, встановлених на дату подання заяви на участь у конкурсі.
Претендент, який бере участь у кількох конкурсах, вносить плату за участь у кожному конкурсі. Претендент може відкликати заяву на участь у конкурсі до дня проведення конкурсу з поверненням плати.
Плата за участь у конкурсі може вноситися претендентами на рахунок підприємства (установи, організації), яке залучається Замовником до підготовки конкурсу.
5.3. Якщо переможця не було визначено, претендентам повертається плата за участь у конкурсі, а витрати на підготовку конкурсу відносяться за рахунок Замовника.
5.4. Претендентам, які не стали переможцями конкурсу, плата за участь у конкурсі не повертається і використовується на покриття витрат, пов'язаних з підготовкою та проведенням конкурсу.

6. Розгляд спорів

6.1. У разі порушення процедури проведення конкурсу, інших умов цього Положення, претенденти мають право звернутися з відповідною заявою до Замовника. Заява може бути надана не пізніше двох тижнів після одержання копії рішення конкурсного комітету.
6.2. Замовник після одержання заяви зобов'язаний перевірити викладені претензії і в разі виявлення порушень скасувати рішення конкурсного комітету про визначення переможця конкурсу і надати відповідь щодо суті заяви протягом 15 календарних днів з моменту її одержання.
6.3. Оскарженню не підлягають:
- умови та спосіб проведення конкурсу і процедура визначення переможця;
- рішення про визначення конкурсу таким, що не відбувся.
6.4. Спори, що виникають за результатами конкурсу, розв'язуються в установленому законодавством порядку.

 

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник
  ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення виконавчого комітету
міської ради
30.10.2006 № 390/1

Умови
проведення конкурсу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування в місті Запоріжжі

1. Конкурс проводиться відкритим з наданням можливості участі у ньому всім претендентам.
Об'єктом конкурсу є кожний окремий автобусний маршрут загального користування або оборотний рейс (рейси) маршруту.
2. Для участі у конкурсі на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування претендент особисто подає до конкурсного комітету такі документи:
- заяву на участь у конкурсі (додаток 1);
- конкурсні пропозиції щодо визначення транспортних засобів для роботи на автобусному маршруті загального користування, вартості транспортних послуг та механ і зм її зміни, здешевлення поїздки для окремих категорій громадян тощо;
- нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування;
- інформацію про наявність 10 – 20% резерву автобусів для заміни рухомого складу на маршруті у разі виходу їх з ладу;
- документ, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі.
До заяви на участь у конкурсі додаються завірені печаткою претендента копії ліцензійних карток на кожен транспортний засіб, що визначений для роботи на маршруті.
2.1.У конкурсі можуть брати участь пасажирські перевізники, які на законних підставах використовують у достатній кількості сертифіковані автобуси відповідного класу або, якщо транспортні засоби претендента не відповідають умовам конкурсу, надали до конкурсного комітету інвестиційний проект-зобов'язання на придбання, у випадку перемоги у конкурсі, відповідної умовам конкурсу кількості та класності нових транспортних засобів. Термін виконання інвестиційного проекту-зобов'язання має бути не більшим, ніж один рік.
3. Претендент подає документи у конверті, на якому зазначається його назва, адреса і найменування об'єкта конкурсу, з поміткою „Заява на участь у конкурсі”.
Подані на конкурс документи реєструються в журналі обліку. Відповідальний за прийом документів та представник претендента ставлять в журналі прийому документів на конкурс свої підписи про прийом – здачу документів.
4. До участі у конкурсі не допускаються юридичні та фізичні особи, які:
-   не відповідають вимогам п. 2.1. цих Умов;
-   не мають ліцензії на відповідний вид діяльності;
-   визначені банкрутами або щодо яких порушено справу про банкрутство чи ліквідацію, як суб'єкта підприємницької діяльності;
-   надали для участі у конкурсі невірно оформлені документи або такі, що містять недостовірну інформацію;
-   не мають виробничої бази та не уклали або не виконують договори про здійснення контролю за технічним та санітарним станом, проведення технічного обслуговування рухомого складу;
- не можуть забезпечити контроль за станом здоров'я водіїв перед виїздом на маршрут;
- не дотримуються вимог законодавства щодо умов праці та відпочинку, стажування та інструктажів водіїв, а також обов'язкового підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів підприємства (підприємця).
5. Документи, подані не в повному обсязі, не реєструються і повертаються претенденту із зазначенням причин.
6. Документи, які надійшли до конкурсного комітету після встановленого строку, не розглядаються.
7. Конверти з документами на конкурс розпечатуються конкурсним комітетом на своєму засіданні у порядку їх надходження.
8. За роз'ясненнями щодо оформлення документів на конкурс або умов конкурсу претендент має право письмово звернутися до Замовника не пізніше ніж за 5 днів до закінчення строку подання документів. Відповідь надається у письмовій формі у 3-и денний термін.
Умови конкурсу можуть бути роз'яснені також шляхом проведення конференції, яку організовує та проводить Замовник.
Будь-які зміни умов конкурсу повинні бути одночасно доведені до всіх претендентів.
9. Учасник конкурсу, у якого прийнято всі необхідні документи для участі у конкурсі, може відмовитися від участі у конкурсі, але не пізніше, як у строк, визначений в оголошенні щодо проведення конкурсу. Після цього терміну внесена за участь у конкурсі плата використовується на покриття витрат, пов'язаних з підготовкою та проведенням конкурсу.
10. Конкурсним комітетом складається список претендентів, що допущені до участі у конкурсі та оформлюється протоколом засідання конкурсного комітету.
Конкурсний комітет має право перевірити достовірність наданої претендентами на конкурс інформації, для чого може створити комісію, склад якої зазначається у протоколі засідання конкурсного комітету. Результати перевірки оформлюються актом відповідної форми, що підписується представником претендента та членами комісії.
11. Претенденти, яким відмовлено в участі у конкурсі, повідомляються про це письмово з відповідним обґрунтуванням відмови не пізніше, як через п'ять днів після затвердження Замовником списку учасників конкурсу.
Претендентам, яким відмовлено від участі у конкурсі, повертається плата за участь у конкурсі в 15-денний термін з дня затвердження списку учасників конкурсу.
12. Визначаючи переможця конкурсу, конкурсний комітет враховує:
- технічний стан рухомого складу та його термін експлуатації;
- наявність виробничої бази або можливості для підтримання належного технічного та санітарного стану рухомого складу;
- наявність резерву автобусів для заміни рухомого складу на автобусних маршрутах загального користування у разі виходу їх з ладу;
- умови для здійснення контролю за станом здоров'я водіїв перед виїздом на маршрут;
-   наявність інвестиційних проектів-зобов'язань та їх привабливість;
- стаж роботи претендента з перевезення пасажирів;
- результати перевірки достовірності наданої претендентами на конкурс інформації;
- конкурсні пропозиції інших претендентів.
13. На засідання конкурсного комітету запрошуються всі претенденти, у присутності яких оголошуються конкурсні пропозиції. Претендентам надається право обґрунтування запропонованих ними та внесення нових конкурсних пропозицій.
14. У ході проведення конкурсу претенденти можуть вносити пропозиції, які відрізняються від викладених ними поданих на конкурс документах.
15. У разі відсутності на конкурсі представника претендента конкурсний комітет розглядає пропозиції, викладені в поданих претендентом документах.
16. Переможцем конкурсу визнається претендент, який відповідає кваліфікаційним вимогам до пасажирських перевізників (п. 12 цих Умов), може забезпечити належну якість перевезень пасажирів і за оцінкою конкурсного комітету зайняв перше місце. У разі відмови цього претендента договір може бути укладений з претендентом який зайняв наступне місце. У разі відмови всіх претендентів від укладання договору конкурс вважається таким, що не відбувся.
17. Рішення про результати конкурсу приймаються конкурсним комітетом на закритому засіданні у присутності не менше ніж половини його складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсного комітету.
18. Переможець конкурсу оголошується на відкритому засіданні конкурсного комітету із запрошенням на нього усіх претендентів.
19. При визначенні переможця конкурсу на маршруті перевага, за інших рівних умов, надається претенденту, який представив до конкурсного комітету сертифікат відповідності послуг з перевезення пасажирів автобусами ліцензійним умовам.
20. Якщо в конкурсі взяв участь тільки один претендент, переможцем конкурсу може бути визнаний цей претендент.
21. Рішення конкурсного комітету щодо визначення переможця конкурсу оформляється протоколом, який надсилається у триденний строк Замовнику, переможцю конкурсу та іншим учасникам конкурсу (на запит).
22. Переможець конкурсу укладає із Замовником договір про перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування. В договорі визначаються права, обов'язки та відповідальність сторін (додаток 2).
Виконавець договору не може передоручити виконання своїх обов'язків іншій особі, крім випадків, визначених чинним законодавством.
23. Контроль за виконанням пасажирським перевізником умов договору на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування здійснює Замовник (уповноважена ним особа) відповідно до цього договору, якщо інше не передбачено законодавством.
24. Строк договору на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування – п'ять років. У разі, коли переможцем конкурсу визначено претендента, що надав до конкурсного комітету інвестиційний проект-зобов'язання на придбання, у випадку перемоги у конкурсі, відповідної умовам конкурсу кількості та класності нових транспортних засобів, договір на перевезення пасажирів укладається на один рік. Рішення щодо продовження дії договору приймає Замовник.
25. Пільгові перевезення пасажирів, які користуються таким правом згідно діючого законодавства, здійснюються пасажирськими перевізниками всіх форм власності.
Пасажирському перевізнику забороняється відмовляти в пільговому перевезенні, крім випадків, передбачених діючим законодавством України. Безпідставна відмова в пільговому перевезенні тягне за собою відповідальність.
26. Фінансування проведення конкурсу здійснюється Замовником за рахунок власних коштів.
27. Розмір плати за участь у конкурсі встановлюється Замовником і не може перевищувати 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, встановлених на дату подання заяви на участь у конкурсі.
Претендент, який бере участь у кількох конкурсах, вносить плату за участь у кожному конкурсі. Претендент може відкликати заяву на участь у конкурсі до дня проведення конкурсу з поверненням плати.
28. Якщо переможця не було визначено, претендентам повертається плата за участь у конкурсі, а витрати на підготовку конкурсу відносяться за рахунок Замовника.
29. Претендентам, які не стали переможцями конкурсу, плата за участь у конкурсі не повертається і використовується на покриття витрат, пов'язаних з підготовкою та проведенням конкурсу.
30. У разі порушення процедури проведення конкурсу, інших умов цього Положення, претенденти мають право звернутися з відповідною заявою до Замовника. Заява може бути надана не пізніше двох тижнів після одержання копії рішення конкурсного комітету.
31. Замовник після одержання заяви та перевірки викладених претензій надає заявнику відповідь по суті звернення протягом 15 календарних днів.
32. Оскарженню не підлягають:
- умови та спосіб проведення конкурсу і процедура визначення переможця;
- рішення про визначення конкурсу таким, що не відбувся.
33. Спори, що виникають за результатами конкурсу, розв'язуються в установленому законодавством порядку.

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради,
керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник

 

 

Додаток 1 "Заява на участь у конкурсі"

 

Додаток 2 "Зразок Договору"