Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30/11/2005

Рішення міської ради від 30.11.2005 № 44 «Про міську Програму розвитку клубних закладів м. Запоріжжя на 2006-2010 роки»

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 №1732 «Про затвердження Державної програми охорони та збереження нематеріальної спадщини на 2004-2008 роки», рішенням обласної державної адміністрації від 31.03.2005 №3 «Про план заходів щодо забезпечення культурного і духовного розвитку особистості в установах культури та мистецтв області», з метою поліпшення стану та розвитку міських закладів культури клубного типу Запорізька міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити міську Програму розвитку клубних закладів м. Запоріжжя на 2006-2010 роки (далі – Програма) (додається).
2. Управлінню культури Запорізької міської ради здійснити заходи щодо реалізації Програми.
3. Виконавчому комітету Запорізької міської ради при формуванні міського бюджету передбачити додаткове щорічне фінансування на виконання заходів Програми окремим рядком.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міськлшл голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кузьміна О.С. та постійну комісію міської ради з гуманітарних питань (Кравченко В.В.).

Секретар ради І.І. Наливайко
  Затверджено
Рішення міської ради
30.11.2005 _№__ 44 ___

Програма
розвитку клубних закладів м.Запоріжжя
на 2006-2010 роки

1.Загальні положення

Питання розвитку і збереження клубних закладів на сьогодні це актуальна проблема , яка потребує негайного вирішення. Заклади культури клубного типу – це своєрідні “форпости” традиційної культури, яка є чинником морально-естетичного самооздоровлення нації, відродження духовності народу, підґрунтям розвитку професійного мистецтва.
Клубні формування створюються з метою задоволення різноманітних духовних запитів культурних потреб населення у сфері дозвілля на основі вільного вибору видів занять, спільності інтересів, спільної творчої діяльності та індивідуальності членства. Це форма творчої самореалізації, яка розрахована на всі верстви населення, що дуже важливо у теперішній час соціально-економічних змін.
На сьогодні у м.Запоріжжя функціонують 15 клубних закладів різних форм власності та відомчої підпорядкованості. До мережі закладів культури що підвідомчі управлінню культури міської ради належать: комунальні підприємства “Палац культури “Хортицький”, “Палац культури ”Орбіта”, “Палац культури ”Титан”, “Палац культури ”Заводський” та Запорізький міський культурний центр “Народний дім”.
Комунальні підприємства лише частково фінансуються із міського бюджету, тому мають розширювати обсяги надання платних послуг, утримуючи частину клубних об'єднань на умовах госпрозрахункової діяльності та здавати частину приміщень в оренду. Матеріально-технічна база міських Палаців культури – це споруди, які морально застарілі та зносилися на 90% та обладнання, яке потребує ремонту та модернізації.
Вищевикладене заважає надавати населенню культурно – дозвіллєві послуги у повному обсязі та належної якості.
Спеціалістами управління культури міської ради досліджено проблеми кожного міського клубного закладу. Цією Програмою пропонуються шляхи їх вирішення та надання належного рівня клубному життю м.Запоріжжя.

2. Мета Програми

Метою Програми є створення належних умов для якісної та продуктивної роботи підвідомчих клубних закладів, підвищення рівня культурно - дозвіллевих послуг населенню, створення належних умов для охорони та збереження культурної спадщини, подальший розвиток народної творчості.

3. Завдання Програми

1.  Сприяння щодо удосконалення роботи підвідомчих клубних закладів на новому прогресивному рівні , згідно з вимогами часу, новітніми культурологічними технологіями та методиками у цьому напрямі.
2. Подальший розвиток існуючої мережі підвідомчих клубних закладів.
3. Збереження та удосконалення роботи клубних формувань.
4.  Контроль за проведенням культурно-масових заходів у підвідомчих закладах культури клубного типу.
5.  Поліпшення матеріально-технічної бази підвідомчих клубних закладів.
6.   Забезпечення цільового фінансування конкретних потреб підвідомчих закладів культури клубного типу.

4. Результативні показники

Виконання Програми дозволить забезпечити:
1.  Збереження та розвиток мережі підвідомчих клубних закладів.
2. Створення належних умов для подальшого розвитку і пропаганди національно – культурних традицій нашого народу.
3.  Створення комфортних умов для учасників клубних формувань та відвідувачів культурно – мистецьких заходів.
4.  Розширення форм діяльності клубних закладів.
5.  Підвищення рівня культурного обслуговування населення.
6.  Оснащення підвідомчих клубних закладів сучасним звуковим та світловим обладнанням.
7. Залучення до роботи у підвідомчих закладах клубного типу молодих кваліфікованих фахівців.

5. Фінансове забезпечення

 Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету на відповідний рік, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.
Орієнтовний обсяг фінансування Програми за рахунок міського бюджету становить 8590,0 тис. гривень.

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення