Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

27/11/2003

Рішення виконавчого комітету від 27.11.2003 № 376 «Про виставкову діяльність у м.Запоріжжі»

Відповідно до ст.30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Указу Президента України від 30.10.96 №1015 “Про заходи щодо поліпшення виставкової діяльності в Україні”, розпорядження Президента України від 27.03.01 №74/2001-рп “Про Раду з питань виставкової діяльності в Україні”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.07.03 №459-р “Про схвалення Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності” та з метою підвищення ефективності науково-технічних і промислово-торгівельних виставок для розвитку народного господарства м.Запоріжжя, запровадження міжнародного досвіду та упорядкування виставкової діяльності, виконавчий комітет Запорізької міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Положення про раду з питань виставкової діяльності у м.Запоріжжі (додається).
2. Затвердити Положення про порядок проведення виставкових заходів у м.Запоріжжі (додається).
3. Затвердити склад ради з питань виставкової діяльності у м.Запоріжжі (додається).
4. Головам районних адміністрацій міської ради видавати дозволи на розміщення об’єктів торгівлі учасникам виставкових заходів (юридичним особам усіх форм власності та суб’єктам підприємницької діяльності – фізичним особам) тільки тоді, якщо ці заходи затверджені Планом виставкових заходів по м.Запоріжжя.
5. Розпорядження Запорізької міської Ради народних депутатів від 20.06.97 №1063р “Про заходи щодо поліпшення виставкової діяльності в Запоріжжі”, розпорядження міського голови від 24.04.02 №692р “Про склад ради з питань виставкової діяльності в м.Запоріжжі” вважати такими, що втратили чинність.
6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальника головного економічного управління міської ради Гальцова В.Є. та начальника управління з питань торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради Капустіну Н.М.

Міський голова

Є.Г.Карташов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого
комітету міської ради

27.11.03 376


Положення
про раду з питань виставкової діяльності у м.Запоріжжі

1. Рада з питань виставкової діяльності у м.Запоріжжі (далі рада) є консультативно-дорадчим органом, створеним при виконавчому комітеті Запорізької міської ради для поліпшення виставкової діяльності в місті та з метою здійснення державної політики у сфері виставкової діяльності.
2. Основними завданнями ради є підвищення рівня виставкової діяльності у м.Запоріжжі, запровадження міжнародного досвіду в організації виставкових заходів, визначення пріоритетів у сфері виставкової діяльності та їх реалізації, координація та узгодження тематики, термінів, умов проведення виставкових заходів у м.Запоріжжі.
3. Для виконання своїх завдань рада приймає рішення з питань організації міжнародних виставок за кордоном, вносить пропозиції щодо участі підприємств, установ та організацій усіх форм власності у виставкових заходах у м.Запоріжжі, Україні та за кордоном, розглядає пропозиції про інформаційну, організаційну та матеріальну підтримку запорізьких організаторів виставкових заходів.
4. Рада має право проводити наради за участю представників підприємств, установ та організацій усіх форм власності з питань, що належить до компетенції ради, одержувати в установленому законодавством порядку інформаційні, аналітичні та статистичні матеріали від підприємств, установ та організацій усіх форм власності, необхідні для виконання покладених на неї завдань, приймати рішення з питань виставкової діяльності, організовувати та контролювати їх виконання в межах своїх повноважень.
5. Склад ради затверджується рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради. Голові ради надається право вносити зміни щодо складу ради на підставі протокольного рішення ради.
6. Голова, заступники голови, відповідальний секретар та члени ради беруть участь у її роботі на громадських засадах.
7. Засідання ради проводяться у разі потреби.
8. Засідання ради вважається правомочним, якщо на ньому присутні більше половини складу її членів. Головує на засіданні ради її голова, а у разі його відсутності – один із заступників голови.
9. Рішення ради приймається простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні, шляхом відкритого голосування. У разі рівного розподілу голосів голос голови ради є вирішальним.
10. Рішення ради оформлюються протоколом, який скріплюється підписом голови ради. Член ради, який не згоден з прийняттям рішення, може викласти у письмовій формі окрему думку, яка додається до протоколу засідання ради.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради

К.О.Вайтаник

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого
комітету міської ради

27.11.03376

Положения
про порядок проведения виставкових заходів у м.Запоріжжі

1. Загальна частина

Виставка — захід, пов’язаний з демонстрацією продукції та послуг, просуванням їх на внутрішній та зовнішній ринок і вивченням з цією метою кон’юнктури ринку.
Ярмарок — захід безпосередньо пов'язаний з торгівлею (роздрібною чи оптовою), що проводиться регулярно в певному місці та у визначені строки.
Виставки та ярмарки, які проводяться в м.Запоріжжі, класифікуються за джерелами фінансування і за тематикою.
За джерелами фінансування виставкові заходи поділяються на такі, що проводяться:
- на бюджетній основі – кошти для покриття витрат на організацію та проведення заходу виділяються з державного та місцевого бюджетів;
- на комерційний основі – кошти для покриття витрат на організацію та проведення заходу надаються суб’єктами підприємницької діяльності (організаторами заходу, його учасниками та спонсорами);
- на змішаній основі – кошти для покриття витрат на організацію та проведення заходу частково виділяються з державного (місцевого) бюджету, а решта надається суб’єктами виставково-ярмаркової діяльності, спонсорами за рахунок власних джерел фінансування.
За тематикою виставкові заходи поділяються на універсальні, багатогалузеві споживчих товарів, багатогалузеві обладнання і технологій, галузеві. Тематику та тип заходу (виставки чи ярмарки) визначає його організатор.
Організатори виставкових заходів (далі організатори) — юридичні особи усіх форм власності та суб’єкти підприємницької діяльності — фізичні особи, що займаються організацією виставок та ярмарок на бюджетній, комерційній чи змішаній основі. Організатор бере на себе обов’язки щодо організації та проведення заходів, несе відповідальність перед учасниками і відвідувачами за рівень наданих виставкових послуг.
Розпорядники виставкових заходів (далі розпорядники) — юридичні особи усіх форм власності та суб’єкти підприємницької діяльності — фізичні особи, яким організатор (організатори) доручає виконати весь комплекс заходів з їх підготовки та проведення.
Учасники виставкових заходів (далі учасники) — юридичні особи усіх форм власності та суб’єкти підприємницької діяльності — фізичні особи, що уклали з організатором договір на участь у виставковому заході.
Суб’єкти виставково-ярмаркової діяльності — організатори виставкових заходів, розпорядники виставкових заходів, рада з питань виставкової діяльності, власники виставкових залів (або їх уповноважені особи).
Рада з питань виставкової діяльності (далі рада) — консультативно-дорадчий орган, створений при виконавчому комітеті Запорізької міської ради з метою здійснення державної політики у сфері виставкової діяльності.
Пропозиції до виставкових заходів — перелік виставкових заходів, складений організатором у тематичному та хронологічному порядку на поточний рік із зазначенням місць проведення, наданий у письмовій формі до голови ради.
План виставкових заходів — зведений перелік виставкових заходів на території м.Запоріжжя на рік, затверджений рішенням виконавчого комітету міської ради. Зміни до плану вносяться відповідно до п.3.3 цього положення.

2. Порядок підготовки та проведения виставкових заходів

Згідно з затвердженим планом виставкових заходів, організатор інформує потенційних учасників та відвідувачів про тематику, терміни, місце, умови участі та програму виставкового заходу шляхом розсилки інформаційних матеріалів.
Організатор формує програму виставкових та додаткових заходів, виходячи з тематичної специфіки та побажань учасників з метою забезпечення якнайбільшої кількості бізнес-контактів.
Організатор з урахуванням поданих заявок складає реєстр осіб, включених до складу виставкових заходів (каталог), і виконує всі умови-дії, необхідні для підготовки і проведення заходів.
Організатор інформує громадськість міста (регіону) щодо проведення виставкових заходів шляхом розміщення інформаційних оголошень у засобах масової інформації, зовнішньої реклами та безпосереднього доведення інформації.
Для забезпечення виконання вимог Законів України “ Про рекламу”, “Про мови в Україні” та Указів Президента України “Про серйозні недоліки у здійсненні заходів щодо захисту моральності та утвердження здорового способу життя в суспільстві”, “Про невідкладні додаткові заходи щодо зміцнення моральності у суспільстві та утвердження здорового способу життя” виконавчий комітет Запорізької міської ради рекомендує організатору погоджувати з відділом внутрішньої політики міської ради рекламні сюжети та інформаційні повідомлення, для чого надавати їх до відділу у трьох примірниках не пізніше 3 робочих днів до фактичного розміщення.
Організатор зобов’язаний забезпечити певний комплекс послуг учасникам та відвідувачам виставки згідно з п.5 “Вимог до проведення виставок та ярмарків”, розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.07.03 №459-р “Про схвалення Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності”.

3. Координація виставкової діяльності

3.1. План виставкових заходів на наступний рік формується на підставі зведених пропозицій виставкових заходів, які подаються організаторами до голови ради не пізніше 1 листопада року, що передує наступному.
Внесення організаторами пропозицій до плану виставкових заходів є добровільним, крім заходів, безпосередньо пов’язаних з торгівлею (роздрібною чи оптовою), а саме, ярмарок або виставок-ярмарок та виставкових заходів на бюджетній або змішаній основах.
Сформований проект плану виставкових заходів розповсюджується між суб’єктами виставково-ярмаркової діяльності для попереднього розгляду, обговорення та узгодження.
Станом на 15 листопада формується остаточний проект плану, який виноситься на засідання виконавчого комітету міської ради. Затверджений план оприлюднюється у засобах масової інформації, надається до районних адміністрацій міської ради для планування їх діяльності щодо оперативного оформлення дозволів на розміщення об’єктів торгівлі згідно з Декретом Кабінету Міністрів України від 20.05.93 №56-93 “Про місцеві податки і збори” учасникам виставкових заходів (юридичним особам усіх форм власності та суб’єктам підприємницької діяльності — фізичним особам, що уклали з організатором договір на участь у виставковому заході).
3.2. Щороку на першому засіданні ради організатори, власники виставкових залів (або їх уповноважені особи) письмово підтверджують намір щодо співробітництва у сфері виставкової діяльності із зазначенням кількості виставкових заходів, їх термінів та тематики, місць проведення, граничного рівню тарифів на оренду залів, обов’язків сторін по відношенню до інтересів територіальної громади та інше.
Зміни до плану вносяться у разі згоди більшості членів ради.
3.3. Якщо протягом року організатору необхідно внести зміни до діючого плану, він надає свої пропозиції щодо змін з обґрунтуванням причин в термін, не пізніше одного місяця до початку заходу.
У разі, якщо зміни стосуються терміну, тематики або місця проведення виставкового заходу, який увійшов до затвердженого плану, вони вносяться за письмовою згодою членів ради.
У разі, якщо вносяться пропозиції щодо проведення позапланового заходу, зокрема, ярмарок або виставок-ярмарок, скликається рада з питань виставкової діяльності. У роботі ради мають право прийняти участь усі зацікавлені суб’єкти виставково-ярмаркової діяльності.
Копія протоколу з рішенням ради надається до районної адміністрації міської ради відповідного району міста для керівництва в роботі стосовно оформлення дозволів на розміщення об’єктів торгівлі.
Рада має право відмовити організатору у внесенні даного виставкового заходу до плану у разі:
- якщо умови проведення заходу не відповідають загально визначеним;
- коли ярмарок або виставок-ярмарок з аналогічною тематикою, або терміном, або місцем проведення вже заявлені і зареєстровані належним чином.
У разі, якщо у один і той же термін заявляються кілька організаторів з аналогічними ярмарками або виставками-ярмарками, рада може запропонувати об’єднати їм свої зусилля або узгодити це питання згідно з чиним законодавством.

4. Формування тарифів на виставкові послуги

Вартість участі у виставковому заході є договірною та визначається на ринковій основі з урахуванням таких факторів:
- об’єм та зміст послуг, які надає організатор учаснику;
- витрати організатора на проведення заходу та на забезпечення участі конкретного учасника;
- рівень вартості на аналогічні послуги в межах регіону та країни;
- пріоритетність заходу для розвитку торгово-промислової палати, окремих галузей та усього регіону загалом;
- наявність цільового фінансування виставкового заходу;
- статус виставкового заходу;
- наявність додаткових угод щодо партнерства між організатором та учасником;
- резидентність учасника (країна учасника).
Перед початком виставкового заходу формується базовий тариф на кожну послугу, що надається. Відхилення від базового тарифу можливі із зауваженнями на наступні фактори:
- термін подачі заяви;
- місце розташування учасника в експозиції;
- членство учасника в торгово-промисловій палаті;
- визначення учасника виставкового заходу суб’єктом комплексних програм розвитку території, малого та середнього бізнесу, внутрішнього ринку;
- подання співорганізаторів щодо спеціальних умов участі у виставковому заході;
- наявність вільної виставкової площі.
Договірна вартість узгоджується між організатором та учасником у заявці-контракті, рахунку-фактурі. Рішення щодо відхилення від заявлених тарифів приймається адміністрацією організатора з урахуванням вищезазначених факторів. Вартість фактично наданих послуг відображається в акті виконаних робіт (наданих послуг).
5. Заключні положення

Положення про порядок проведення виставкових заходів розроблено відповідно до ст.30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.07.03 № 459 “Про схвалення Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності” з метою створення сприятливих умов для продажу продукції, яка виробляється у м.Запоріжжі, на зовнішні ринки, формування іміджу міста, розвитку внутрішнього ринку, пропаганди досягнень у сфері економіки, науки та культури, залучення іноземних ділових кіл до розбудови інвестиційного потенціалу регіону, впорядкування виставкової діяльності.
Положення набуває чинності з моменту затвердження та є обов’язковим для виконання юридичними особами усіх форм власності та суб’єктами підприємницької діяльності — фізичними особами на території м.Запоріжжя.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради
К.О.Вайтаник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення виконавчого
комітету міської ради

27.11.03 376

Склад
ради з питань виставкової діяльності у м.Запоріжжі

Гальцов В.Є.
- заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальник головного економічного управління міської ради, голова ради
Лепський М.А.
- заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, завідуючий відділом з питань внутрішньої політики міської ради, заступник голови ради
Новак Н.В.
- заступник начальника головного економічного управління міської ради, начальник управління інвестиційної політики головного економічного управління міської ради, заступник голови ради
Шамілов В.І.
- президент Запорізької торгово-промислової палати, заступник голови ради (за згодою)
Іванцова В.В.
- спеціаліст І категорії відділу з питань фінансово-інвестиційної діяльності та розвитку підприємництва управління інвестиційної політики головного економічного управління міської ради, секретар ради

Члени ради:

Бікулов Д.Т. - віце-президент Запорізької торгово-промислової палати (за згодою)
Бобро Г.В.
- директор державного комунального спортивно-видовищного підприємства “Юність” (за згодою)
Задорожний Є.М. - генеральний директор підприємства “Медвін” (за згодою)
Капустіна Н.М.
- начальник управління з питань торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради
Кравець С.Д. - директор Запорізького державного цирку (за згодою)
Панченко О.М.
- начальник відділу з питань фінансово-інвестиційної діяльності та розвитку підприємництва управління інвестиційної політики головного економічного управління міської ради
Третяк О.П.
- директор товариства з обмеженою відповідальністю “Запорізький Експоцентр” (за згодою)
Чернецька Г.І. - директор облсільгоспвиставки (за згодою)

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому ради

К.О.Вайтаник

 

Перелік виставкових залів:

Палац спорту "Юність"

- Бобро Геннадій Володимирович
вул. Перемоги, 66 тел. 33-50-81

Запорізький державний "Цирк"

- Кравець Станіслав Дмитрович
вул. Рекордна, 41 тел. 33-61-79
Палац культури "Дніпроспецсталь"

- Зозуля Ірина Єгорівна
бул. Шевченка, 1 тел. 34-57-22
Виставковий зал Запорізької
торгово-промислової палати
- Шамілов Володимир Іванович
бул. Центральний, 4 тел. 39-04-16

 

Перелік організаторів виставкових заходів:

Запорізька торгово-промислова палата

- Бікулов Дамір Тагірович
бул. Центральний, 4 тел. 13-56-33
ТОВ "Запорізький Експоцентр"

- Третяк Олександр Петрович
вул. Артема, 4 тел. 224-40-86
Підприємство "Медвін"

- Циганок Олег Вікторович
вул. Патріотична, 62 кв. 42, тел. 13-28-39
ТОВ "Модус Ві"

- Ведмідь Світлана Георгіївна
вул. Артема, 4 тел. 64-36-31
ПП "ДСС - Експо"

- Ошурков Андрій Олександрович
бул. Шевченка, 1 тел. 220-92-83
ТОВ "Вибір"

- Климчук А.Л.
0315, м. Київ, вул. Черноармійська, 57/3, оф. 4
тел. (044) 531-98-69, 246-67-67
ТМ "Аріадна"

- Криницька Ірина Костянтинівна
м. Херсон, вул. Краснофлотська, 14
тел. 8-067-733-03-40

 

Поділитись рішенням
Дізнайтеся також

Усі рішення