Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

02.01.2024 16:10

Запоріжець Артем Четвертак вкотре прославив місто на світовій спортивній арені

659416e79e2ba__веслувальник-.jpg

Артем Четвертак — чемпіон Європи та призер світу з веслування на байдарках та каное. Запоріжець підкорює водну стихію вже понад 10 років. На останньому чемпіонаті Європи, що проходив у Португалії, наш земляк увійшов до трійки кращих на дистанції 1000 м в каное-двійці. Наразі вихованець ДЮСШ «Локомотив» готується до ліцензійного відбору на Олімпіаду 2024.

Артем Четвертак 11 років займається веслуванням на байдарках та каное. Розповідає, свій шлях у цьому виді спорту розпочав несподівано. 

- Прийшов тренер до школи, запропонував ознайомитися з цим видом спорту. Спочатку я ходив у тренажерний зал, потім влітку вже пішов пробувати на човні тренуватися, і це мені сподобалося, - розповів веслувальник Артем Четвертак.

Перші два роки змагання проходили в Запоріжжі та області, а після років плідних тренувань Артем поїхав підкорювати Україну, Європу та світ. Нині ж Артем — чемпіон Європи та призер світових турнірів.  На останньому чемпіонаті Європи, що проходив у Португалії, Артем увійшов до трійки кращих на дистанції 1000 м в каное-двійці. Разом з Артемом в екіпажі виступав Павло Борсук з Ковеля. Так, у парі наш земляк здобув свою другу срібну медаль світової першості серед спортсменів вікової групи до 23 років.

- Наші хлопці, як і вся країна, стикнулися з багатьма труднощами в період підготовки. У Києві, бувало, під час тренувань на воді доводилося ховатися, тому що прилітали ракети в 500 метрах. Тому було складно все це проходити фізично і психологічно, - зазначив директор ДЮСШ «Локомотив» Євген Морозов.

Артем ділиться, щоразу перед змаганнями відчуває напруження, але вже під час — силу та впевненість.

- Спочатку до гонок трохи переживаєш, думаєш, що може не вийти. Може недостатньо зробив те, що треба було б, що тобі тренер давав. Але коли проходиш першу гонку, розумієш, що ти можеш зробити все, на що здатен, і для тренера, і для себе, - додав Артем Четвертак.

Наразі Артем разом з іншими спортсменами вирушив у Туреччину на підготовку до європейського ліцензійного відбору на олімпіаду. А якщо заглядати у далеке майбутнє хлопець мріє стати тренером з веслування.