Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

03.01.2024 11:20

Запоріжцям нагадали про небезпеку купівлі продуктів у місцях стихійної торгівлі

65951d66eeadc__Стихійка.jpg

Продукти зі стихійного ринку не проходять перевірку на якість, їхнє споживання може призвести до харчових отруєнь та серйозних захворювань. Про це нагадують фахівців та закликають мешканців міста не купувати продукти харчування у місцях стихійної торгівлі.

Товари, які продаються на стихійних ринках, здебільшого не відповідають стандартам безпеки та гігієни. Вони можуть бути зіпсованими, простроченими або неправильно зберігатися, що створює загрозу для здоров'я.

Запоріжцям радять пильно перевіряти товари перед купівлею, дивитися на дати придатності, перевіряти пакування на пошкодження, та уникати придбання продуктів з підозрілим виглядом.

Краще купувати у надійних магазинах або на офіційних ринках, де дотримуються стандартів якості продуктів.

Разом з тим у Запоріжжі працівники комунального підприємства «Муніципальна варта» продовжують вживати заходів для подолання стихійної торгівлі. Лише за останній тиждень року під час рейдів вони зробили 56 зауважень щодо стихійної торгівлі. Всі порушення були припинені.

Підприємцям нагадують, що у Запоріжжі існує чимало місць на офіційних ринках для торгівлі, які надають їм можливість розвивати бізнес законно та безпечно.

А містян закликають не ризикувати своїм здоров'ям через ненадійність продуктів на стихійних ринках та обирати безпечні місця для покупок.