Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

10.01.2024 18:15

Запоріжці зіграли в теніс з паралімпійськими чемпіонами

659eb79adda45__теніч.jpg

Відомі спортсмени Михайло Попов та Максим Ніколенко провели благодійний майстер-клас з настільного тенісу для запорізької молоді. Під час заходу у «Незламному хабі» збирали гроші на потреби Сил оборони України, а саме на дрони. Окрім опанування техніки гри, учасники могли взяти участь у благодійній лотереї.

Як розповідають організатори, серед бажаючих пограти зібралися як вже досвідчені гравці, так і новачки. Проте кожен прийшов сюди не тільки цікаво та з користю для себе провести час, а й допомогти нашим бійцям.

- Цей захід ми організували для допомоги нашим хлопцям, щоб зібрати гроші на дрони, яких так не вистачає на війні. А також залучити дітей, молодь та дорослих для популяризації настільного тенісу в нашому рідному місті Запоріжжі, - пояснив голова ГО «Спортивна нація України» Микита Севастьянов.

Під час заходу учасники грали у різні варіації настільного тенісу, брали участь в іграх на рахунок, а також мали змогу перейняти досвід від паралімпійських чемпіонів Михайла Попова та Максима Ніколенка. Кожен сет гри з чемпіоном проводили за символічний донат у 50 гривень. Серед учасників дванадцятирічний Гліб. Хлопець розповів, що тренується вже чотири роки.

- Спочатку мені просто купили ракетку в супермаркеті, і я набивав нею м'ячик. Потім якось пішло, пішло. Мій друг записався у гурток з настільного тенісу, і я вирішив приєднатися. Мені дуже сподобалося. Потім я поїхав на чемпіонат України та посів там перше місце, - розповів учасник заходу Гліб.

Михайло Попов, майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу, ділиться: настільний теніс – вид спорту, який не потребує значних витрат, грати у нього можна навіть вдома чи в укритті, але він допомагає підтримувати гарну фізичну форму, поліпшувати концентрацію та психологічно розвантажитись. Тож залюбки долучився до заходу, аби підтримати як наших захисників, так і молодь.

- Для мене участь у цьому заході означає передавати свій досвід молодшому поколінню, надихати їх на заняття настільним тенісом, на перемоги та взагалі на жагу до спорту, - сказав майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу Михайло Попов.

Також під час заходу провели благодійний аукціон, на якому усі бажаючі могли придбати чемпіонські футболки та інші лоти, надані чемпіонами. За півтори години благодійного майстер-класу з настільного тенісу вдалось зібрати понад 6 тисяч гривень. Всі виручені кошти передадуть до благодійного фонду Сергія Стерненка.