Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

30.01.2024 16:55

Запорізьких дівчат навчають черлідингу

65b901cf5a4f9__Screenshot_63-2.jpg

Цей вид спорту бере початок з груп підтримки улюблених команд у США, а нині черлідинг популярний у всьому світі вже як офіційна спортивна дисципліна. Протягом майже 20 років це є окремий вид спорту і в Україні. Готують майбутніх чемпіонок з черлідингу і в Запоріжжі, зокрема у дитячій спортивній школі №10. Там дівчатка з п’яти років опановують акробатику в поєднанні з танцювальними рухами.

Під запальні пісні у ДЮСШ №10 проходить навчально-тренувальний процес з черлідингу. Так, поєднавши танці, гімнастику та акробатику, дівчата вправно опановують тонкощі нового номеру. Вивчає рухи і дванадцятирічна Анастасія. Дівчина розповідає, цей вид спорту сподобався ще п’ять років тому.

- Понад усе я обожнюю робити акробатичні трюки, наприклад, сальто. А почалося все з того, що моя подруга займалась черлідингом, тож і я вирішила спробувати, - розповіла вихованка відділення черлідингу ДЮСШ №10 Анастасія.

У відділенні черлідингу ДЮСШ №10 є як молодші, так і старші групи. Тренування відбуваються щодня та тривають від двох до трьох з половиною годин. Беруть на виховання дівчат віком від 5-ти років. Як зазначають тренери, особлива підготовка не обов’язкова.

- Головне, щоб на першому етапі дитина знала як її звати, де право і ліво, мала координацію і тоді ми вже допомагаємо розвивати гнучкість, стрибковість, щоб далі вже вийти на високий спортивний рівень, - зазначила старша тренерка відділення черлідингу ДЮСШ №10 Юліана Мігур.

З початком повномасштабного вторгнення була перерва у змаганнях, однак тренування не полишали. З 2023 року потрохи повертаються до виступів на чемпіонатах.

- У 2023 році ми вже виступали на кількох чемпіонатах, кубках України. І за минулий рік маємо трьох дівчат, які ввійшли до складу національної збірної до чемпіонату Європи, який відбудеться 26 червня у Норвегії, - додала Юліана Мігур.

Якщо ви маєте бажання опанувати хореографію та акробатику, приєднатися до груп з черлідингу можна протягом року за наявності вільних місць.